5x tips om jezelf helemaal festival ready te maken

Beauty & Mode door Maj

Festival season is begonnen en de leukste feestjes staan weer voor de deur! Maar hoe bereid je jezelf nou voor op een hele dag dansjes doen in de zon? Wat neem je mee en welke outfits zijn festivalproof? Om zorgeloos te kunnen genieten, delen wij 5x tips om jezelf helemaal festival ready te maken.

1. Bekijk de line-up

Zijn er veel podiums en wil je naar meerdere artiesten? Bestudeer van tevoren de line-up en bekijk welke artiesten er allemaal komen. Maak een planning in je notities, zodat je de dag zelf kan kijken waar je graag naartoe wilt gaan. Het is een superleuke manier om alvast helemaal in de festival stemming te komen!

2. De perfecte festival outfit

Een goodlooking festival outfit vinden betekent eigenlijk altijd wel een kledingcrisis (en dan meestal een dag van tevoren). Je wil de perfecte outfit vinden die ook nog enigzins comfortabel is, past bij de Nederlandse weeromstandigheden en een feestelijke uitstraling heeft. Om je op weg te helpen, delen wij 6x de leukste outfits voor een festival. Van een metallic broek met een simpele witte top tot aan een denim on denim outfit. Comfortabel en fashionable worden in deze setjes in ieder geval uitstekend gecombineerd!

3. Essentials om mee te nemen naar een festival

Musthaves wanneer je naar een festival gaat zijn oordoppen, zonnebrand, een zonnebril, je festival ticket en identiteitskaart. Oordoppen zijn erg belangrijk om je gehoor te beschermen wanneer je naar een festival gaat met harde muziek. Koop speciale partyplugs die de muziek doorlaten, maar wel een piep voorkomen in je oren. Zonnebrand is ook goed om niet te vergeten, want je staat de hele dag buiten in de zon. Smeer je dus van tevoren goed in, want op het festival zelf kan het namelijk zo zijn dat je de zonnebrand niet meekrijgt het terein op.

4. Check van tevoren de mogelijkheden voor vervoer

Niets vervelender dan tickets hebben voor een festival en niet weten met welk vervoer je erheen moet komen. Probeer alvast te kijken welke mogelijkheden er zijn richting het festival. Rijden er speciale bussen, is er genoeg parkeergelegenheid, kan je met de trein of is er misschien wel iemand die je wilt brengen? Bekijk ook alvast goed de tijden voor de terugweg, zodat je op het festival zelf lekker kan genieten en hier niet meer mee hoeft bezig te zijn.

5. Stevig en gezond ontbijt

Een goed en stevig ontbijt doet wonderen. Je gaat vol energie richting het festival en start de dag met vitamines, aangezien je deze daar waarschijnlijk niet meer binnen gaat krijgen. Denk aan een havermout ontbijtje met fruit, een gezonde smoothie of avocado toast. Yum!