Hoe houd je je kind bezig in het vliegtuig?

Lifestyle door Claire

Heb je ooit in een vliegtuig gezeten met een huilende baby of kind? Voor een kind is het allemaal best spannend en is het logisch dat ze zich geen raad weten met de omgeving en situatie. Toch wil je dat het goed verloopt en niet op je geweten hebben dat er straks een heel vliegtuig met een krijsend kind zit. Deze tips helpen je om een vliegreis voor je kind iets aangenamer te maken. Zo begint (of eindigt) jullie vakantie op een rustige en relaxte manier.

Lees ook: Zo houd je de kinderen bezig als je op vakantie bent

5 tips om je kind bezig te houden in het vliegtuig

Speelgoed en spelletjes

Als je onderweg bent, is het altijd een goed idee om wat leuks mee te nemen voor je kind om zich te vermaken. In een vliegtuig is dat net zo. Omdat je daar te maken hebt met een beperkte ruimte en rekening houdt met de mensen om je heen, is het belangrijk om geen speelgoed mee te nemen dat heel groot is of veel geluid maakt. Zo compact, licht en zacht mogelijk, is dus het beste. Denk aan kleur- en doeboeken, een magnetisch teken- en activiteitenbord of speciale reisspellen (zoals ganzenbord waarbij de pionnen door de magneten tijdens turbulentie of andere bewegingen blijven staan).

Pak ‘cadeautjes’ en speelgoed in

Wanneer je het speelgoed meeneemt is het een leuk idee om het in te pakken. Elke half uur dat je kind zich goed heeft gedragen beloon je hem met een cadeautje. Niet alleen vermaken ze zich met deze cadeautjes, ook het uitpakken geeft plezier.

Lekkere snacks

Elk kind houdt van lekkers en je wil niet dat je kind honger krijgt onderweg. Voor het opstijgen en dalen is het fijn voor de oortjes als ze wat te kauwen hebben en het is een goede afleiding als ze het spannend vinden. Ook is het een activiteit, met een doosje rozijnen, knijpfruit, lolly’s, crackers en cheese strings zijn ze zo weer een kwartiertje verder. Zorg dat er niet te veel suiker in zit. Een hyper kind houd je niet echt rustig in een stoel.

Filmpjes

Altijd een goed idee, is het downloaden van films en series. Op Netflix, Videoland of Apple TV bekijk je de leukste films. Zelf meekijken? Download dan een film op Disney Plus en ga weer even terug in de tijd. Zo ben je na afloop, als je kind het volhoudt, meteen twee en een half uur verder. Heerlijk. Neem wel een koptelefoon mee en zorg dat de tablet goed opgeladen is.

Blijf rustig 

Vooral bij de allerkleinsten ontkom je er niet aan dat je kind begint te huilen op sommige momenten. Het is namelijk super spannend, nieuw en onwennig. Stress niet of word niet bang bij het idee dat je moet vliegen en dat het helemaal mis gaat. Jouw gevoelens reflecteren op dat van je kind. Blijf dus rustig en als het gebeurt dan gebeurt het. Denk vooral aan de vakantie die je in het vooruitzicht hebt.