6 ideeën om een juf/meester als bedankje te geven aan het eind van het schooljaar

Life Hacks door Linde

Het eind van het schooljaar is alweer bijna in opkomst en wij willen de juffen en meesters natuurlijk heel erg bedanken. De juf of meester face to face bedanken is prima, maar en cadeautje geven is ook superleuk. Heb je nog geen idee wat je de juf/meester van je kids wil geven? Dan hebben wij wat suggesties.

Lees ook: Creatieve ideeën voor de kinderkamer

Handgeschreven brief

Schrijf samen met je kind een brief waarin je de waardering voor de juf/meester laat zien. Dit is een persoonlijk cadeau en is zo goed als gratis. Je kind maakt er een tekening bij en het cadeau is af. Super makkelijk en goedkoop, maar ook leuk en persoonlijk.

Mok/waterfles

Een mok die de juf/meester op school (of thuis) gebruikt is een top cadeau. Het is handig en het personaliseren, door bijvoorbeeld een ‘juf/meester thema’ mok te kopen, maakt het origineel. Drinkt de juf/meester van je kind geen koffie of thee? Dan is een waterfles ook een goede optie.

Geurkaars/ luchtverfrisser

Een klaslokaal ruikt soms behoorlijk naar de kids, dus een lekkere geurkaars vindt de docent vast fijn om te krijgen. Voor juffen/meesters met jongere groepen is een geurkaars in de klas misschien niet het beste idee. Een luchtverfrisser is dan ook een prima cadeau.

Iets lekkers

Misschien houdt de docent van je kind wel heel erg van chocola. Koop dan een lekkere chocola voor de docent Iedereen houdt van snacks de juf/meester van je kinderen ook. Doe dit in een tasje of bakje om het wat mooier te presenteren.

Bloemen/planten

Een bosje bloemen is altijd een goed cadeau. Denk je dat de docent meer van plantjes houdt of planten in het klaslokaal wil? Koop dan een mooie plant die niet te veel verzorging vraagt voor in het klaslokaal of gewoon bij de juf/meester thuis natuurlijk.

Iets voor de klas

Weet je niet wat de juf/meester van je kind leuk vindt? Dan koop je iets voor het lokaal of de klas. Een voorleesboek is bijvoorbeeld een leuk idee. Als het klaslokaal nog een beetje leeg is, is een poster een top cadeau. Een Nederlandse map bijvoorbeeld of een positieve slogan. Plint.nl heeft leuke posters die geschikt zijn voor in een klaslokaal.

Vraag het aan de juf/meester

Weet je nu nog steeds niet wat je wil geven? Vraag dan aan de juf/meester waar behoefte aan is. Op deze manier weet je zeker dat het een goed cadeau is. Heb je contact met andere ouders? Vraag dan wat zij geven zo ontwijk je dubbele cadeaus.