Last van mee-eters op je gezicht? Zo kom je er vanaf!

Beauty & Mode door Maj

Mee-eters zijn niets meer dan verstopte poriën. Je herkent ze aan de donkere kleur en ze zitten vooral op plekken waar de talgklieren het meest actief zijn, zoals op de neus, wangen en kin. Heb jij ook last van mee-eters op je gezicht? Zo kom je er vanaf!

Regelmatig je kussensloop verschonen

Reinig elke avond je gezicht grondig, zodat je verstoppingen van de poriën voorkomt. Begin eerst met het verwijderen van je make-up en ga daarna nog aan de slag met een double cleanse om al het overige vuil te verwijderen. Door je huid goed schoon te maken, komt er ook minder viezigheid terecht op je beddengoed. Het is namelijk erg belangrijk om je kussenloop regelmatig te verschonen. Er zitten na een tijdje veel bacteriën en huidoliën op je kussensloop, die zorgen voor ontstekingen in de huid. Probeer voortaan voordat je gaat slapen je huid te reinigen en om de week je kussensloop verschonen.

Exfoliëren van de huid

Het exfoliëren van de huid zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd en de celvernieuwing wordt gestimuleerd. Gebruik ongeveer twee keer per week een exfoliant en breng dit aan op een wattenschijfje. Bouw een exfoliant rustig op, want het kan best intens zijn voor je huid. Gebruik het bij voorkeur ook altijd in de avond of breng in de ochtend een goede laag SPF aan om je huid te beschermen.

Neusstrips tegen mee-eters

Neusstrips kunnen grote mee-eters verwijderen. Je haalt hierdoor al het vuil uit je poriën. Let wel op dat je ze niet te vaak gebruikt, want dit kan voor irritatie van de huid zorgen.

Comedonenlepel

Mee-eters worden ook wel comedonen genoemd. Een comedonenlepel is erg handig om mee-eters te verwijderen. Ga nooit met nagels en vingers aan de slag, hierdoor kan je de huid beschadigen. De comedonenlepel daarentegen bevat een prikkertje en een oogje om mee-eters makkelijk te verwijderen. Reinig eerst de comedonenlepel goed voor gebruik met alcohol. Vergeet ook niet om je handen en huid te reinigen, dit maakt het makkelijker om de mee-eters te verwijderen. Plaats het oogje rondom de mee-eter en druk zachtjes op de huid om de mee-eter te verwijderen.

Afspraak bij de schoonheidsspecialist

Als het niet lukt om een mee-eter te verwijderen met een comedonenlepel, is het beter om een afspraak te maken bij de schoonheidsspecialist. De schoonheidsspecialist kan deskundig mee-eters verwijderen zonder de huid te beschadigen. Ook wordt hierbij de juiste techniek gebruikt, waardoor ze minder snel terugkomen.