Creatieve ideeën voor de kinderkamer

Wonen door Claire

Is er verhuisd of is het gewoon tijd voor verandering in de kinderkamer? Dan is het leuk om er een originele en creatieve plek van te maken waar je kind slaapt en speelt. Kleurrijke muurschilderingen, grappige muurtattoos of hangende decoraties fleuren de kamer op en creëren een kindvriendelijke sfeer. Hierbij creatieve ideeën voor de kinderkamer.

5 creatieve ideeën voor in de kinderkamer

  • Glow in the dark sterrenhemel

Wie wil er nou niet in slaap vallen onder een sterrenhemel? Met glow in the dark stickers is dit mogelijk. Je hebt ze in sterrenvormen die je vervolgens op de muur en het plafond plakt. Als het dan donker is, lichten ze prachtig op waar jouw kind heerlijk naar kijkt. Dan hoef je er ook geen lichtje bij te zetten.

 

  • Krijtbordmuur

Waarschijnlijk is het weleens een angst van je geweest: je kind die de hele muur vol tekent en kladdert. Dit wil je natuurlijk niet, daarvoor is een krijtbordmuur de perfecte oplossing. Je kind gaat hierbij heerlijk zijn gang, waarna je het weg veegt of laat staan. Naast dat ze er hun creativiteit mee uiten door er tekeningen op te maken of berichtjes achterlaten, is het ook leerzaam en functioneel voor bijvoorbeeld school. Schrijf de tafels uit of leer er woordjes op. Tip: laat het na het oefenen gewoon staan, zo blijven ze ernaar kijken.

 

  • Stickers 

Houdt je kind van dieren of andere dingen? Muurstickers zijn ook een leuke en creatieve toevoeging aan de kinderkamer. Dit zijn stickers die speciaal ontworpen zijn met een plakzijde die op glad gestucte muren of andere vlakke ondergronden wordt geplakt. Ze laten geen plakresten achter wanneer je deze weer verwijdert. Je hebt keuze uit dieren, de zon, regenbogen, luchtballonnen of hartjes en nog veel meer. Vindt je kind de afbeelding na een tijdje niet leuk meer? Dan vervang je deze gemakkelijk met een andere muursticker.

 

  • Dromenvanger

Een dromenvanger vangt alle nare en slechte dromen weg, beschermt en laat de goede dromen door. Voor veel kinderen is dit een fijne gedachte en helpt het bij slaapproblemen. Een ander creatief idee voor de kinderkamer is een dromenvanger. Je maakt hem zelf, met je kind of koopt hem.

 

  • Slingers

Slingers alleen voor verjaardagen? Echt niet. Om er een vrolijke plek van te maken en een kamer aan te kleden, hang je slingers op in de kinderkamer. Op een saaie witte muur of een kast, met een mooie slinger in een slaapkamer wordt het meteen weer een stukje gezelliger. Ze zijn te koop in de mooiste kleurtjes, materialen en prints. Een vrolijke toevoeging.

 

Lees ook: Inspiratie nodig? 4 dingen die niet mogen missen in de kinderkamer