De 6 leukste activiteiten voor een kinderfeestje thuis

Lifestyle door Linde

Een kinderfeestje thuis geven is superleuk als je de juiste activiteiten toevoegt. Kids vervelen zich best snel dus activiteiten zijn de sleutel tot een geslaagd verjaardagsfeestje. Dit zijn de leukste dingen die je gemakkelijk thuis regelt voor een kinderfeestje thuis.

Lees ook: Organiseer zelf eenvoudig het allerleukste kinderfeestje

Schminken

Kinderen houden van schminken.  Geef een verkleedfeestje en schmink de kinderen naar hun gekozen karakter. Je vindt tutorials op YouTube, TikTok of Pinterest. Vind je dat te veel moeite? Het is altijd mogelijk een professional in te huren.

Thuis bioscoop

Popcorn, M&M’s, chips en een film en de kids zijn voor twee uurtjes zoet. Een film kijken, is een superleuke activiteit voor een feestje. Wil je het speciaal maken? Geef iedereen een eigen zakje/bakje met snacks en snoepjes erin. Maak de bank lekker knus, doe de gordijnen dicht en geef ze wat dekentjes voor een geweldige filmmiddag of avond. Hier maak je makkelijk een slaapfeestje van, dat vinden je kinderen super leuk.

Knutselen

Voor de creatieve kinderen is een knutselfeestje een droom. Kies een DIY uit die geschikt is voor de leeftijd van je kind en je hebt een topfeestje. Armbandjes maken, fotolijstjes knutselen of een sieradendoosje schilderen, je hebt keuze zat. Op Pinterest vind je veel leuke en niet te moeilijke DIY’s.

Disco feestje

Houdt je kind van dansen en zingen? Dan is een disco feestje een geweldig idee. Met een disco lamp, een box en een goede playlist is het feestje eigenlijk al af. Geef het feestje een thema, zoals glitter bijvoorbeeld en laat alle kids met hun beste outfit komen. Karaoke past hier fantastisch bij, hiervoor heb je geen karaoke machine nodig. Zoek op YouTube de karaoke versie van je kids favoriete liedje op en je vindt het gegarandeerd.

Oud-Hollandse spelletjes

Spijkerpoepen en koekhappen klinkt misschien ouderwets, maar als wij het leuk vonden, vinden jouw kinderen het waarschijnlijk ook superleuk. Het enige wat je voor koekhappen nodig hebt zijn: draad, koek en een blinddoek. Voor spijkerpoepen heb je alleen een flesje, een draad en spijker nodig. Vind je een spijker iets te gevaarlijk? Vervang dit dan met een kleine pen of potlood. Verder kan je denken aan de stoelendans, blikjes- gooien, vier op een rij, de ei-lepel race.

Make- over party

Als je kind mode en make- up leuk vindt, is een make- over party een leuk idee. Lak de nagels van de kinderen, geef ze een lichte make- over (blush en lippenstift bijvoorbeeld) en doe een modeshow. Als je een goede camera thuis hebt liggen is dit ook een leuk foto momentje. De kids voelen zich echte fotomodellen bij zo’n feestje.