5x tips om je gezicht goed te reinigen

Beauty & Mode door Maj

Het is erg belangrijk om je gezicht twee keer per dag in de ochtend en avond goed te reinigen. Gedurende de dag wordt je gezicht namelijk blootgesteld aan vervuilende invloeden van buitenaf, zoals rook en andere schadelijke stoffen. Daarnaast draag je misschien wel make-up, wat ook goed gereinigd dient te worden. Om het je iets makkelijker te maken, delen wij 5x tips om je gezicht goed te reinigen.

1. Handen wassen

Het wassen van de handen voor het reinigen van de huid wordt vaak overgeslagen, maar is very important. Je handen bevatten namelijk ontzettend veel viezigheid en bacteriën, wat je juist wilt verwijderen met het reinigen van je gezicht. Zo voorkom je onzuiverheden en andere ontstekingen. Stap één: begin dus altijd met het wassen van je handen voordat je gaat beginnen aan je huidverzorging.

2. Het reinigen van de huid met een cleanser 

Nadat de handen zijn gewassen, is het tijd om een cleanser te gebruiken. Verwijder in deze stap de make-up of het oppervlakkige vuil. Begin altijd de eerste 'laag' te verwijderen met een lotion, reinigingsmelk of een cleansing balm bijvoorbeeld. Lotion of reinigingsmelk breng je aan op een wattenschijfje. De cleansing balm breng je rechtstreeks op de huid aan, deze verandert bij aanraking van huid in een olie product. Masseer dit goed in en verwijder al het vuil grondig. Spoel daarna je huid af met lauwwarm water.

3. Double cleanse

Een double cleanse is een must om je huid goed te reinigen. Nadat je het oppervlakkige vuil hebt verwijderd, is het belangrijk om het overige vuil en de poriën te reinigen. Voor de double cleanse is het erg fijn om een cleansing gel te gebruiken, deze masseer je in op je gezicht, nek en hals. Spoel vervolgens af met water en je huid voelt heerlijk fris en schoon aan. Side note: ook als je geen make-up draagt, is het goed om aan een double cleanse te doen.

4. Je gezicht droogdeppen

Voorkom harde wrijving met een handdoek om je gezicht droog te maken, dit kan je huid beschadigen. Dep in plaats daarvan je gezicht voorzichtig droog met een zachte handdoek.

5. Skincare routine

Nu de huid helemaal gereinigd is, zijn we klaar voor de volgende stap: de huid voeden met skincare. Breng je huidverzorging aan in deze volgorde voor een optimale skincare routine. Begin met het reinigen van de huid, gebruik vervolgens een toner, serum, oogcrème, moisturizer en erg belangrijk om mee af te sluiten: SPF. Dat is nog eens lekker de dag starten en eindigen met een selfcare momentje!