De kleur van de zwemkleding van je kind is belangrijk, dit is waarom

Life Hacks door Linde

Het is de nachtmerrie van alle ouders, je bent in het zwembad en van het ene op het andere moment ben je je kind kwijt. Je hoopt maar dat er niets gebeurd is en je kind niet in het water in moeilijkheden is gekomen.  De kans dat iemand je kind ziet vergroot je door de juiste zwemkleding te kiezen.

Lees ook: Zo houd je de kinderen bezig als je op vakantie bent

Hoe helpt de kleur van de zwemkleding?

De kleur van de zwemkleding bepaalt hoe diep je je kind onderwater nog ziet. Bepaalde kleuren zijn namelijk helemaal niet meer zichtbaar onder water. Hierdoor is het in een noodsituatie moeilijker om je kind snel in het water te vinden.

Kleuren die moeilijker zichtbaar zijn

Welke kleuren zwemkleding zijn minder zichtbaar onderwater? Blauwe zwemkleding. In een TikTok- video waarschuwt Nikki Scarnati andere ouders voor zwemkleding met een blauwe kleur. In de video laat ze haar dochter zien die in een blauw badpak aan het zwemmen is. Je ziet het meisje amper, terwijl dit in een rustig zwembad gefilmd is. Vaak is de bodem van een zwembad ook blauw gekleurd en daardoor valt de blauwe zwemkleding niet op. Ook donkere en witte kleuren zijn onderwater moeilijk te zien. Donkere kleuren zijn makkelijk te verwarren met schaduw of modder, en in een meer met een donkere bodem zijn die al zeker lastig te zien. Wit is in ondiep water nog wel goed te zien, maar dieper, verdwijnt het bijna.

@scarnati.swim Just dont do it! Why think about which bathing suits for the splash pad? Just buy bright ones!! ☀️☀️ #selfrescue #selfrescueswimming #selfrescueswim #watersafety #drowningpreventionawareness #springhillisd ♬ original sound - Nikki Scarnati

Welke kleur voor zwemkleding is wel veilig?

Nu weten we welke kleuren niet goed zichtbaar zijn, maar welke kleuren zijn dat wel? ALIVE Solutions is een bedrijf dat zich inzet voor zwemveiligheid. Zij deden een test om te zien welke zwemkledingkleur het meest zichtbaar is in water. Het resultaat? Felle- en neonkleuren zie je het best in ondiep en diep water. Kleuren als groen, geel, en oranje zijn het makkelijkst te zien. In onderstaande Instagram post zie je de resultaten van het onderzoek voor in een licht en donker zwembad en voor in een meer

Meer op Instagram

Nu het bijna weer is om te zwemmen, is dit goed om in gedachten te houden bij het kopen van zwemkleding voor je kind. Ga voor opvallende neon kleuren in plaats van donkere of blauwe kleuren. Hoewel dit ook belangrijk is, is het belangrijk om ook met felle zwemkleding goed op je kind te letten tijdens het zwemmen. Veiligheid voor alles.

Bron: oudersvannu.nl kekmama.nl alive-solutions.com Beeld: pexels.com