Opbergen als een pro met deze 6 lifehacks

Life Hacks door Maj

Heb je last van rondslingerend speelgoed in huis en ben je vaak alles kwijt? Met de juiste lifehacks, tips en kennis kan ook jij opbergen als een pro! Maak het voor jezelf overzichtelijk en zorg voor georganiseerde kastjes met deze 6 lifehacks. Dat is nog eens fijn wanneer je thuiskomt in een opgeruimd huis. Thank us later!

1. Organizers

Organizers zijn lifehack nummer één op het gebied van opbergen. Gooi niet alles los in de kast, want dan wordt het geheid een rommeltje. Wanneer je ergens naar op zoek bent, ga je dit nooit meer kunnen vinden zonder de kastjes overhoop te halen. Zorg daarentegen voor opgeruimde kasten met verschillende organizers. Eigenlijk komt deze tip in elke ruimte van pas: koop organizers voor in de keukenkastjes, tv-kast, garderobe en badkamerkastjes. In de keukenkastjes zijn losse bakjes handig om de kruiden, ontbijtgranen enzovoort in op te bergen. In je garderobe wil je weer andere organizers, waarin je makkelijk je zonnebrillen en sokken kunt opbergen. Zo kan je voor elke kamer verschillende organizers aanschaffen die goed bij de ruimte passen.

2. Labelen

Heb je in je keukenkastje organizers staan, maar kom je er niet goed bij? Label dan de organizers, zodat je precies weet wat er waar inzit. Zo raak je minder gefrustreerd en kan je in één keer de juiste organizer pakken. Ideaal en echt mega overzichtelijk!

3. Multifunctionele meubels

Multifunctionele meubels zijn echt de uitkomst om op te bergen als een pro. Denk aan een bed met lades eronder, een bank met een verstopte opbergruimte of een tafel met lades eronder. Wanneer je geen multifunctionele meubels hebt, kan je natuurlijk wel creatief denken en een aantal opbergboxen uit het zicht onder je bank of bed plaatsen bijvoorbeeld. Zo heb je meer opbergruimte, zonder dat je direct iets ziet. Zorg er wel voor dat er deksels op de opbergboxen zitten, deze houden het stof tegen.

4. Logische indeling

Een logische indeling maakt het opbergen een stukje makkelijker. De spullen die je het meeste gebruikt zet je bijvoorbeeld altijd vooraan in de kastjes. Deel ook netjes in op categorie en plaats alles wat je snel nodig hebt binnen handbereik. Zo maak je het voor jezelf zo makkelijk mogelijk.

5. Speelgoed opbergen

Rommelig speelgoed kan soms een doorn in het oog zijn. Gebruik daarom mooie opbergboxen die je per categorie (tekenspullen, lego) in een kast kan opbergen. Er bestaan ook super fraaie opbergers die je maar al te graag in het zicht zet en ideaal zijn om speelgoed in op te bergen.

6. Alles op de juiste plek opbergen

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar om het in huis opgeruimd te houden is het erg prettig om alles wat je hebt gebruikt meteen op de juiste plek terug te leggen. Zo houd je het netjes en kom je in een organized en opgeruimd huis thuis, heerlijk!