Dit zijn 5x de lekkerste vegetarische recepten

Food door Maj

Ben je op zoek naar inspiratie voor vegetarische gerechten of wil je af en toe wat minder vlees eten? Met zelfgemaakte vegetarische recepten weet Welke.nl wel raad! Van creamy tomato gnocchi tot aan een vegetarische ovenschotel: er komen genoeg smaakvolle recepten voorbij. Dit zijn 5x de lekkerste vegetarische recepten!

1. Libanees flatbread

Heb je weinig tijd om te koken, maar wil je toch wat lekkers en toch ook wel gezonds op tafel zetten? Maak dan Libanees flatbread. Verwarm eerst de broden een minuutje in de oven. Vervolgens bak je de falafel aan, snijd je alle groenten, voeg je dit samen in een kom en mix je alles door elkaar. Nu is het tijd om aan de slag te gaan met de za'atar. Doe deze in een schaaltje en voeg wat olijfolie toe. Smeer het flatbread in met het mengsel. Voeg de gemengde salade en falafel toe aan het brood en maak het extra smaakvol met een schepje hummus. Binnen no time tover je dit heerlijke gerecht op tafel!

    

2. Witte kool steaks

Gerechten uit de oven zijn altijd heel erg fijn om tijd te besparen. Wanneer het gerecht in de oven zit, kan je namelijk alvast alles opruimen, de tafel dekken of het een en ander in huis doen. Multifunctioneel en tijdbesparend. Deze witte kool steaks uit de oven zijn echt de perfecte vervanging voor een echte steak. Kruidig, smaakvol en gezond. Yum!

    

3. Creamy tomato gnocchi

Je tovert dit heerlijke Italiaanse creamy tomato gnocchi (voor eens en altijd uitgesproken als 'njokki') gerecht binnen 30 minuten op tafel. Het eerste ingrediënt wat je nodig hebt is natuurlijk: gnocchi. Gnocchi is een Italiaans pastasoort die meestal gemaakt wordt van aardappels en bloem. Bak deze zachte deegkussentjes lekker krokant aan of houd ze wat zachter door ze te koken. Verder heb je nodig: basilicum, cherry tomaatjes, knoflook, olijfolie en natuurlijk last but nog least burrata cheese. Dat wordt op z'n Italiaans genieten! Buon appetito.

    

4. Vegetarische enchilada's

Ben je dol op Mexicaans eten? Deze vegetarische enchilada's uit de oven zijn echt om te smullen. Vul de wraps met zoete aardappel, ui, feta, mais en zwarte bonen. Top de enchilada's af met wat kaas voor een krokant randje en je gerecht is ready to eat. Boordevol vitamines en ook nog eens erg voedzaam.

    

5. Groene lasagne

Nog een Italiaanse topper, alleen dan met een groene twist. Deze lasagne met pestosaus, broccoli en spinazie is echt een feestje om te maken! De zelfgemaakte pestosaus maakt het gerecht helemaal af. Eetsmakelijk!