5x skincare producten om zelf te maken

Hobby door Maj

Ben je ook een echt skincare-goeroe die elke ochtend en avond een uitgebreid momentje neemt voor een 10 stappen huidverzorgingsroutine? Dan is deze DIY helemaal wat voor jou! Maak je eigen skincare producten, zonder schadelijke ingrediënten en helemaal duurzaam. Dit zijn 5x skincare producten om zelf te maken!

1. Cleansing balm

We beginnen met één van de belangrijkste stappen, namelijk het reinigen van de huid. Maak hiervoor je eigen cleansing balm, dit is een balm die smelt op je huid en make-up en overtollig vuil verwijderd. Je begint met het smelten van de shea butter en kokosnootolie. Als dit gesmolten is zet je het vuur uit en mix je de etherische vanille olie erdoorheen. Doe het mengsel in een potje en laat dit een uur in de koelkast staan. Nu je cleansing balm klaar is, kan je het gewoon op kamertemperatuur bewaren. Een heerlijk product om je huid mee te reinigen!

2. Komkommer gezichtsscrub

Een gezichtsscrub zorgt ervoor dat alle dode huidcellen worden verwijderd. De komkommer in de scrub kalmeert de huid en werkt heerlijk vekoelend. Gebruik deze scrub ongeveer één keer in de week om je huid weer te laten stralen. Voor deze DIY heb je nodig: een halve komkommer, 140 gram suiker, 6 ml extra vierge olijfolie en klein handje fijngemaakte muntblaadjes. Begin met het pureren van de komkommer. Vervolgens is het enige wat je hoeft te doen het mixen van alle ingrediënten en je scrub is klaar om gebruikt te worden!

3. Serum

Na de scrub is het tijd om een serum aan te brengen. Dit DIY serum werkt hydraterend en geeft een mooie glow. Je maakt het serum met de volgende ingrediënten: avocado olie, amandelolie, essentiële olië die goed werkt voor jouw type huid, Aloë Vera gel en vitamine E olie. Laat de oliën door een trechtertje in het glazen skincare potje lopen en mix de oliën goed door elkaar. Voor je het weet is je zelfgemaakte serum ready!

4. Moisturizer

Hydrateer je huid door een moisturizer aan te brengen. Je maakt deze moisturizer met amandelolie, kokosnootolie, bijenwax, Aloë Vera gel en een essentiële olië die goed past bij jouw type huid. Een essentiële olië kan bijvoorbeeld zijn lavendelolie of rozemarijnolie. Bekijk in onderstaande DIY hoe je deze heerlijke moisturizer stap voor stap maakt!

5. Gezichtsmasker

Je eindigt de routine met een DIY gezichtsmasker. In onderstaande DIY staan drie verschillende soorten gezichtsmaskers die passen bij een droge, vette of gemengde huid. Maak het masker aan de hand van jouw huid en maak er een lekker selfcare momentje van!