Goede voeding voor een gezonde en stralende huid

Food door Maj

Een gezonde en stralende huid komt vooral van binnenuit. Natuurlijk helpt een goede skincare routine een handje mee, maar je bent wat je eet. En zo is het, gezonde voeding doet namelijk heel veel goeds voor je huid. Het kan onzuiverheden, dofheid en vroege rimpels verminderen. Wij zetten een aantal gezonde voedingsmiddelen voor je op een rij die je huid doen stralen!

Voeding voor een stralende huid 

1. Amandelen

Amandelen zitten boordevol vitamine E, wat heel goed is voor je huid. Vitamine E beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals rook en andere chemische stoffen. Ook kan vitamine E een handje helpen om je huid te beschermen tegen UV-straling. Al met al beschermen ze tegen alle vrije radicalen die je huid kunnen aantasten. Voortaan dus toch maar je portie amandelen eten: heerlijk als tussendoortje of om te verwerken in de yoghurt, havermout of salade.

2. Peulvruchten

Peulvruchten zijn super goed om aan je eetpatroon toe te voegen. Ze bevatten veel vitamine C en antioxidanten die je huid beschermen. Ook zorgt vitamine C voor de aanmaak van collageen, dit maakt je huid sterker en elastischer. Na je 25e verlies je namelijk meer collageen en is het belangrijk om dit uit je voeding te halen. Soorten peulvruchten zijn bruine bonen, kikkererwten en kapucijners. Maak bijvoorbeeld lekkere hummus of mix de bruine bonen door de vulling van je tortilla wraps. Gezond en ook nog eens erg lekker!

3. Gezonde vetten

Verzadigde vetten zijn ongezond en niet goed voor je huid. Onverzadigde vetten daarentegen doen het wel heel goed, deze vind je vooral in avocado's, extra vierge olijfolie, vis en noten. Gezonde vetten helpen bij het opbouwen van nieuwe cellen, waardoor ze je huid beschermen tegen huidveroudering. Dat wordt dus een lekkere avocado toast voor de lunch!

4. Groenten en fruit met de kleur oranje

Oranje boven! Oranje groenten en fruit zijn perfect als je gezonder wilt eten en je huid van binnenuit wilt voeden. Denk aan wortel, sinaasappel, zoete aardappel en pompoen. Er zit heel veel vitamine A in oranje groenten en fruit. Vitamine A gaat huidveroudering tegen en het verbetert de huidstructuur. Dat klinkt goed, right? Maak een lekker pompoensoepje of eet op een zomerse dag een heerlijk verfrissende sinaasappel.

5. Blauwe bessen

Blauwe bessen zijn kleine vitaminebommetjes, die zorgen voor een glowy skin. Ze staan ook wel bekend als super skincare food. Er zitten veel antioxidanten en vitame A en C in blauwe bessen, die ervoor zorgen dat je huid gaat stralen als nooit tevoren! Mix de door de yoghurt of maak zelf deze lekkere frozen yoghurt bites met blauwe bessen.