6 tips om zo min mogelijk last te hebben van een muggenbult 

Life Hacks door Linde

Muggenbulten, iedereen vindt ze vervelend en iedereen krijgt ze. Een muggenbult is gemiddeld binnen drie tot vier dagen weer weg. In de tussentijd is dat kleine bultje wel erg vervelend. Het jeukt enorm en krabben maakt de jeuk alleen maar erger. Er zijn gelukkig dingen die de jeuk van je muggenbult verminderen. Wij hebben wat tips voor je om zo min mogelijk last te hebben van je muggenbult.

Lees ook: Met dit trucje pak je de mug in je slaapkamer binnen no-time

1. Niet krabben

Hoe moeilijk het ook is, krab niet aan de muggenbult. Door het krabben stroomt meer bloed naar de bult. Hierdoor jeukt de bult nog meer. Het wordt gezegd dat als je er nooit aan krabt het ook niet begint met jeuken, wat ook een pluspunt is.

2. Een kruisje tegen de jeuk?

Misschien zet jij wel is met je nagels een kruisje op je muggenbult tegen de jeuk. Dat dit werkt is een fabeltje. Het kruisje vervangt het gevoel van jeuk naar pijn. Is die pijn weer weg? Dan begint de bult weer te jeuken.

3. Verkoel de muggenbult

Wat wel helpt… ijs. Een ice pack of ijsklontjes in een doek op de bult helpt tegen de jeuk van een muggenbult. De kou vermindert niet alleen de jeuk maar ook de zwelling van de bult.

4. Vicks Vaporub

Stoppen met krabben is nogal moeilijk als je er eenmaal aan begonnen bent. Ook dan is het mogelijk de jeuk te verlichten. Volgens Neal Schultz (Amerikaanse dermatoloog) is Vicks Vaporub de oplossing tegen de jeuk. Vicks Vaporub (inhalatiezalf) vermindert volgens Neal Schultz de jeuk. Als je weleens verkouden bent heb je dit hoogstwaarschijnlijk in huis, zeker het proberen waard dus.

5. Sudocrème

Als je kinderen hebt, ken je Sudocrème wel. Deze crème helpt niet alleen je baby met vervelende uitslag, het vermindert ook de jeuk van je muggenbult. Niet gek aangezien het een crème tegen geïrriteerde huid is.

6. Azijn

Een klein beetje azijn (of appelazij) doet wonderen tegen de jeuk van je muggenbult. Doe wat azijn op een doekje of watje en plaats dit op je muggenbult. Dit vermindert de jeuk.

Ontwijk de muggen

Deze tips zijn handig maar het liefst ontwijk je gewoon dat muggen je steken. Word je in je slaap zo gestoken? Investeer dan in een klamboe. Horren voor de ramen en deuren helpen met muggen uit huis houden. Voor een dagje buiten werkt een anit-muggenspray goed, zodat je heerlijk van je dag geniet zonder vervelende muggen om je heen.

Bron: rordekruis.nl grazia.nl kampeermeneer.nl cosmopolitain.com Beeld: pexels.com