Maak zelf de leukste sieraden met kralen

Hobby door Maj

Sieraden maken je look helemaal compleet en geven een extra touch aan je outfit. Vooral sieraden met kralen zien we steeds meer in het modebeeld verschijnen. Het liefst zoveel mogelijk kleurrijke kralenarmbanden, kettingen en ringen: lekker zomers en mega vrolijk! Hoe leuk om zelf aan de slag te gaan met het maken van de leukste sieraden met kralen? Wij zorgen in ieder geval voor genoeg creatieve inspiratie.

1. Kralenketting maken

Als je echt wilt uitpakken met kleurrijke kralensieraden, dan is deze DIY zeker wat voor jou. Wat je hiervoor nodig hebt? Vooral heel veel strijkkralen. Verschillende kleuren en bijvoorbeeld ook kralen met jouw initialen erop (of van degene voor wie je de ketting als cadeau maakt). Verder heb je een elastiek koord, knijpkralen, lijm, een schaar, een platbektang en perkament papier nodig. Maak er een gezellig middagje van met vriendinnen en creëer de leukste kleurrijke sieraden voor aankomende zomer!

   

2. Mix & Match

Het is met kralensieraden heel erg leuk om te mixen en matchen. Maak leuke setjes en draag meerdere armbandjes of kettingen bij elkaar. Het is dan ook een feest om allerlei verschillende armbandjes te maken zoals in onderstaand voorbeeld. Zo kan je elke dag je sieraden matchen met je outfit!

   

3. Kralensieraden met bloemen 

Bloemen doen het anno 2024 heel erg goed op het gebied van trends. Zo ook in onze sieraden spotten we veel bloemetjes. Maak bijvoorbeeld dit leuke kralen armbandje met kleine bloemetjes in verschillende kleuren. Het perfecte armbandje om te dragen wanneer de zon schijnt! En natuurlijk een hele leuke DIY activiteit op een mooie lentemiddag.

   

4. Zonnebrilkoord

Weet jij ook nooit waar je zonnebril is of wil je gewoon super stylish over straat? Maak dan dit vrolijke zonnebrilkoord! Een superleuk accessoire op een festival of op vakantie. Ook nog eens multifunctioneel, want je bent nooit meer je zonnebril kwijt. Gebruik allerlei kleurtjes waar jij vrolijk van wordt en hang er leuke bedeltjes aan, zoals (om in de trend te blijven) deze schattige bloemetjes. Laat die zon maar komen!

   

5. Zomerse enkelbandjes

Maak zelf deze zomerse enkelbandjes. Geweldig als je naar het strand gaat of je outfit wilt pimpen met een mooi sieraad. De schelpjes maakt het enkelbandje natuurlijk helemaal af. Eén ding is zeker, deze gaat hoe dan ook mee in je koffer op vakantie!