Ga je picknicken? Dit zijn 9 picknick tips & tricks

Life Hacks door Linde

Een picknick is organiseren is superleuk. Eten, drinken, gezelligheid en de zon. Wil jij ook een geweldige picknick hebben? Wij hebben de beste tips & tricks op een rijtje gezet waarmee jij een geslaagde picknick organiseert.

Lees ook: Zo verzorg jij een gezellige picknick voor twee

Kleed

Neem een lekker groot kleed mee. Houd bij het uitkiezen van het kleed rekening met hoeveel mensen komen zodat iedereen en plekje heeft. Neem een waterbestendig kleed mee als het gras nat is van de dag ervoor. Er zijn ook handige kleden die opvouwen tot de vorm van een tas, helemaal top voor het dragen.

Lekkere hapjes en drankjes

Bij een picknick hoort natuurlijk eten en drinken. Denk aan fruitspiesjes, salade of hartige snacks zoals een quiche. Neem de dag voor de picknick de tijd om alles voor te bereiden, zeker als het een grote picknick is. Een charcuterie plankje meenemen is superlekker en daar zal niets van overblijven.

Borden, bekers, bestek 

Met al die lekkere hapjes en drankjes is het handig om bordjes, bestek en bekers mee te nemen. Als je een fles wijn of frisdrank meeneemt, is een flesopener heel handig. Een snijplankje is handig als je kazen of worst mee wil nemen, dan kun je dat daar aansnijden en meteen leuk presenteren.

Koelbox

Is je picknick op een hete zomerdag gepland? Neem dan een koelbox mee. Hiermee hou je je eten en drinken lekker koel. Want niemand houdt van warm fruit en warm drinken op een zomerdag.

Insecten

Bij lekker weer en lekker eten en drinken, komen insecten vaak even meekijken. Spray jezelf in met insecten spray en kies voor drinken dat makkelijk dichtgemaakt kan worden. Insecten komen af op je geur van je eten en drinken. Als je dit zo veel mogelijk bedekt, ruiken ze het ook minder. Hiervoor zijn er ook handige voedselcovers om je eten te beschermen tegen insecten. Want een vlieg in je eten smaakt niet lekker.

Servetten 

Een picknick wordt soms nogal messy, neem ook zeker dus servetjes mee. Vochtige doekjes zijn top voor plakkerige handen, die moet je dus zeker niet vergeten.

Zonnebrand

Hopelijk schijnt de zon op de dag van je picknick. Vergeet dan niet zonnebrand op te doen. Denk je dat je gaat verbranden? Blijf dan uit de zon en ga in de schaduw zitten. Smeer jezelf na de picknick in met een aftersun.

Speaker 

Maak vooraf een leuke playlist en speel deze af tijdens de picknick. Neem een speaker mee en geniet van de muziek.

Vuilniszakken

Na je picknick is het wel zo netjes om alle troep op te ruimen. Neem een vuilniszak mee voor verpakkingen en ander overig plastic.

Bron: lekkervanbijons.be boodschappen.nl Beeld: pexels.com