DIY: Maak je eigen kleurrijke vaas

Hobby door Maj

Een vrolijke vaas maakt je interieur helemaal lente ready en hoe leuk is het om zelf een kleurrijk exemplaar te maken? Een originele vaas die super uniek is en waar jij je creativiteit in kwijt kan. Zet er leuke tulpen of andere lentebloeiers in en geef het DIY accessoire een mooi plekje in huis. Wij delen verschillende DIY ideeën om je eigen vaas te maken!

1. Kleurrijke vaas gepimpt met FIMO klei

Deze DIY vaas is perfect om je interieur een kleurrijke toevoeging te geven. Heb je nog een oude vaas liggen of ben je uitgekeken op je huidige vaas? Pimp deze dan met verschillende kleuren FIMO klei. Zorg er wel voor dat je op een gladde ondergrond werkt, zoals glas. Hierdoor kan je de FIMO klei mooi uitleggen en zo strak mogelijk maken. Ook super leuk om deze hippe vaas als cadeau te geven! Helemaal zelfgemaakt en one of a kind.

  

2. DIY confetti vaas

In maar een paar stappen tover jij deze te vrolijke confetti vaas op tafel! Hoe je deze bijzondere creatie maakt? Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een vaas, verf en satéprikkers. Dip de satéprikker in verschillende kleuren verf en zet er kleine stipjes mee, wat lijkt op confetti. Wat een feestje om deze vaas te maken en neer te mogen zetten in huis!

  

3. Lente vazen met bloemen

Hoe schattig zijn deze vrolijke lente vazen? Hier word je toch helemaal blij van in je interieur! Vul de vazen met een vrolijke bos bloemen en je lente vaas is helemaal af. Schilder de mooiste bloemen of leuke teksten op de vazen. Ook superleuk om een middagje met vriendinnen te organiseren en als activiteit pottery painting in te plannen. Het is dan erg leuk om vazen te schilderen, maar bijvoorbeeld ook servies. Lekker vanuit de tuin in het zonnetje met een verfrissend drankje erbij, dat wordt een top middag!

  

4. Citroenen vaas

Wij worden helemaal vrolijk van deze te gekke citroenen vaas. Een vleugje Italië in je eigen woonkamer, wie wilt dat nou niet? Het geeft een zomerse en kleurrijk gevoel in je huis. Zet er een aantal mooie hoge takken in of gebruik de vaas als opbergplek. Bellissimo!

  

5. Vaas met uitgelopen verfdruppels

In deze geweldige vaas kan je zeker al je creativiteit kwijt. Je hoeft namelijk niet netjes te werken, integendeel, je mag lekker kliederen. Het is namelijk de bedoeling dat de verfdruppels uitlopen en er druipers ontstaan met een, toch wel, heel mooi eindresultaat.