Zo creëer je de perfecte lente make-up look

Beauty & Mode door Maj

De lente is intussen volop aan de gang en dat betekent: nieuwe lente make-up looks! We spotten weer veel nieuwe trends op het gebied van make-up en die je wil je natuurlijk verwerken in je routine. Van een glowy skin tot aan peachy oogschaduw: zo creëer je de perfecte lente make-up look.

1. Huidverzorging als basis voor je lente make-up look

Voordat we gaan beginnen aan het creëren van de perfecte lente make-up look, is het belangrijk om eerst de juiste huidverzorging toe te passen. Zo leg je een goede basis voor een glowy en stralende huid. Begin altijd met het reinigen van je huid in de vorm van een cleansing foam bijvoorbeeld. Vervolgens kan je een double cleanse gebruiken, zoals een cleansing milk op een wattenschijfje om je huid echt goed schoon te maken. Om je huid fris aan te laten voelen, gebruik je een lotion. Vervolgens top je af met een serum die past bij jouw huid en een moisturizer. Last but not least: SPF. Breng elke dag een laagje SPF aan om je huid te beschermen tegen UV-stralen. Nu je huid goed verzorgd is, is het tijd om een stralende make-up look te creëren.

2. Glowy skin

Bij de lente denken we aan een stralende, kleurrijke en een natuurlijke look. Om dit ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen, is een stralende huid erg belangrijk. Vermijd poederproducten die je huid dof laten lijken en gebruik in plaats daarvan liquid producten met een shimmer. Begin met een verzorgende CC-cream die een klein kleurtje bevat en een mooie shine geeft. Vervolgens breng je wat concealer aan onder de ogen voor een frisse blik en op plekjes die wat meer gecamoufleerd mogen worden. Om jezelf een sunkissed kleurtje te geven, kan je werken met een contourstick. Breng dit aan op de contouren van je gezicht. Vervolgens kan je nog een liquid  blush en highlighter gebruiken om het extra stralend te maken.

3. Wenkbrauwtrends

Nu is het tijd om je wenkbrauwen iets aan te zetten. Anno 2024 zien we veel verschillende wenkbrauwtrends voorbijkomen, zoals hybrid brows, dunne wenkbrauwne (hello 1990) en bleached brows. Laat je inspireren en bekijk hier welke wenkbrauwen mooi staan bij jouw vorm gezicht.

4. Peachy oogschaduw

Peach, oftewel perzik, is dé kleur van de lente. Verwerk deze kleur door in je make-up door peachy blush, lipolie en oogschaduw te gebruiken. Begin met een donkere tint in je arcadeboog en breng een glansje aan op je ooglid. Zo creëer je heel snel een lente oogschaduw look. Om je make-up nog iets spectaculairder te maken, kan je ook gekleurde mascara gebruiken in bijvoorbeeld de kleuren bruin, blauw of roze.

5. Lipolie voor shiny lips

Lippenstift is verleden tijd. In 2024 zien we vooral nog verzorgende lipolies, waar je lippen van gaan stralen. Geen velletjes of droge lippen meer, maar alleen nog juicy lips!