Verwijder sticker-en lijmresten met behulp van deze lifehacks

Life Hacks door Maj

Je herkent het vast wel: je hebt een goednieuw product gekocht en er zitten nog lijmresten op. Of je trekt een sticker van je nieuwe servies af en na uren krabben blijven er nog steeds resten achter. Frustrerend, maar gelukkig zijn er genoeg lifehacks om alle lijmresten schoon te maken. Wij delen onze favoriete top zes!

Stickerresten verwijderen

Wanneer je een nieuw product hebt gekocht, wil je niet dat deze beschadigd raakt door stickerresten. Ga niet met een mesje of een ander scherp voorwerp krabben, maar pak het voorzichtig en zorgvuldig aan. Probeer eens onderstaande methodes om de stickerresten binnen no time te verwijderen.

1. Nagellakremover

Nagellakremover is voor meer lifehacks goed dan je denkt. Zo ook om stickerresten te verwijderen komt nagellakremover goed van pas. Let wel op dat je nagellakremover gebruikt met aceton, anders werkt het minder goed. Doe een beetje remover op een watje en wrijf over de sticker heen. Je zult al snel merken dat de sticker loslaat. Vergeet niet om met een schoon doekje het product schoon te maken, zodat deze niet meer ruikt naar aceton. Op glas kan je deze lifehack goed gebruiken, maar op een voorwerp met een kleurtje moet je voorzichtiger zijn doordat het kan gaan verkleuren.

2. Warme föhn

De meeste mensen hebben wel een föhn in huis, dus deze lifehack is misschien wel een van de handigste. Zet je föhn op de warmste stand en verwarm de sticker door de föhn erop te houden. Vervolgens ga je merken dat je de sticker zo af kunt pulken. Ideaal!

3. Afwasmiddel

Een klassieker: maak een sopje met warm water en afwasmiddel. Week een doekje in het warme water en laat deze even rusten op de sticker. Na een kwartiertje is de sticker helemaal week geworden en kan je deze er zo af peuteren.

Lijmresten verwijderen

Lijmresten kunnen iets hardnekkiger zijn. Wij delen drie keer tips om hardnekkige lijmresten te verwijderen!

1. Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn to the rescue! Dep met een doekje met schoonmaakazijn op de lijmresten. Verwijder na het intrekken met een schoon doekje de lijmresten.

2. Citroen

Citroen, of eigenlijk alle citrusvruchten, zijn geschikt om lijmresten te verwijderen. Snijd eerst de citroen doormidden en gebruik één helft om hier het sap uit te halen. Doe dit sap op de lijmresten en laat het even intrekken. Maak schoon met een sopje en alle hardnekkige lijmresten zijn verdwenen.

3. Olijfolie

Je kunt allerlei verschillende soorten olie gebruiken om lijmresten te verwijderen. Eén van de meest effectieve is toch wel olijfolie. Let wel op dat het product bestand is tegen olie. Druppel een beetje olijfolie op de lijmresten. Na een kwartietje verwijder je de olie met een schoon doekje et voilà: er zijn geen lijmresten meer te zien.