Maak je garderobe helemaal lente klaar met deze tips

Beauty & Mode door Maj

Een nieuw seizoen betekent een opgeruimde en frisse garderobe. Althans, dat is het fijnste om mee te starten. Zo weet je wat je allemaal in de kast hebt hangen en wat je misschien nog wilt toevoegen. Ook zo benieuwd hoe jij je garderobe helemaal spring ready maakt? Maak je garderobe helemaal lente klaar met deze tips!

1. Winter eruit, lente erin

De eerste stap naar een lente garderobe is het opbergen van je winterkleding. Het maakt het een stuk overzichtelijker, wanneer je de winterkleding opbergt en alleen lente-en zomerkleding hebt hangen. Twijfels kan je natuurlijk laten hangen, maar wollen truien bijvoorbeeld kunnen wel een ander plekje krijgen. Zo heb je meer plek voor je lente kleding en heb je meer overzicht in de kast.

2. Kleding uitzoeken

Leg alle lente items apart, zodat je deze kunt gaan uitzoeken. Wees kritisch en bedenk welke items je wilt houden en welke je misschien wel wilt verkopen of weggeven. Sommige kledingstukken herken je waarschijnlijk niet eens meer, doordat je ze zo weinig draagt. Het is daarom belangrijk om kritisch te zijn en stapeltjes te maken met items die je wilt houden, waar je over twijfelt en die sowieso weg mogen. Soms kunnen te veel kledingstukken ervoor zorgen dat je juist moeilijk sets kunt maken. Wanneer de items nog mooi zijn, kan je ze verkopen op Vinted bijvoorbeeld. Met het verdiende geld kan je weer je garderobe aanvullen met items die je echt mist. Zo kan je langzaam toewerken naar een capsule wardrobe met tijdloze kleding.

3. Garderobe indelen

Is het voor jou duidelijk welke items je allemaal wilt houden? Dan is het tijd om je garderobe in te delen! Het is erg fijn om je garderobe in te delen op categorie. Denk aan jasjes bij de jasjes, rokken bij de rokken enzovoort. Leg eerst alles op categorie neer en deel het daarna in op kleur. Zo houd je alles netjes en krijg je meer inspiratie om leuke combinaties te maken.

4. Sets maken

Nu alles een plekje heeft gekregen, kan je aan de gang gaan met het maken van sets. Trek een aantal leuke sets aan of leg ze uit op de grond en maak foto's. Zet al deze foto's in een fotoalbum, zodat je in de ochtend hier inspiratie uit kunt halen. Jij gaat jezelf zeker dankbaar zijn wanneer je even niet weet wat je aan moet trekken.

5. Vul je lente garderobe aan met musthaves

Na het maken van de sets ga je merken dat er bepaalde items zijn die je misschien wel mist in je garderobe. Denk aan goede basics, zoals een zwarte blazer, een witte blouse of een goede jeans. Een jurkje met een drukke print is altijd leuk als toevoeging, maar een aantal essentials mogen niet ontbreken. Nu is je garderobe helemaal spring ready en ga jij zeker de mooiste sets maken!