Verwen je moeder met een lekker ontbijtje op Moederdag

Food door Maj

Aankomende zondag is het Moederdag en hoe verwen jij je lieve mama (of welke lieve vrouw dan ook) beter dan met een lekker zelfgemaakt ontbijtje. Maak bijvoorbeeld heerlijke fluffy pancakesscrambled eggs en vergeet natuurlijk de verse jus d'orange niet. Wij zetten alle stappen voor je op een rij om een heerlijk ontbijtje op Moederdag te maken.

Ontbijt recepten

Naast de klassieke verse broodjes, croissants en beleg, is het ook leuk om zelf een aantal recepten te maken. Bedenk vooraf de recepten die je wilt gaan maken, zodat je hiervoor alle boodschappen in huis kunt halen. Wij delen onze favoriete Welke.nl ontbijt recepten!

De lekkerste scrambled eggs

Scrambled eggs maken je ontbijtje helemaal af en dan al helemaal wanneer ze heerlijk smeuïg zijn. Om dit recept te maken heb je het volgende nodig: 2 eieren, boter, bieslook, zout, peper en een eetlepel crème fraiche. Je begint met het kloppen van de eieren. Smelt een eetlepel boter in de pan en voeg de eieren toe. Houd de eieren in beweging door met een spatel te roeren. Nu komt hét geheim, want als de eieren halfgaar zijn voeg je nog een klein beetje boter toe. Hierdoor worden ze lekker smeuïg. Zijn de eieren mooi gaar? Breng ze op smaak met de crème fraiche, bieslook, zout en peper. Roer het geheel even goed door en serveer in een leuk schaaltje.

Luchtige pancakes

Pancakes zijn altijd goed, maar wanneer ze ook nog eens ultra luchtig zijn... de beste pancakes ever! Je hebt nodig: 30 gram bloem, een zakje bakpoeder, snufje zout, 1,5 eetlepel witte basterdsuiker, 2 eieren, 200 milliliter melk, theelepel vanille extract, boter om de pancakes in te bakken. Benieuwd hoe je dit recept binnen no time op tafel zet? Dit is het beste recept voor ultra luchtige pancakes.

Vers brood

Brood is makkelijk om in de supermarkt of bij de bakker te kopen, maar hoe lekker is het om zelf vers brood te maken! Het hoeft echt niet moeilijk te zijn en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Voor dit recept heb je nodig: 350 gram tarwebloem, 7 gram gedroogde gist, 1,5 theelepel zout, 360 ml warm water en olijfolie. In dit recept van Welke.nl lees je stap voor stap hoe je zelf brood kan maken met deze ingrediënten.

Aankleding en decoratie

Nu je alle recepten op een rij hebt staan, kan je volledig de focus leggen op de aankleding van het ontbijt. Het is natuurlijk wel zo leuk om de tafel gezellig en Moederdag waardig te dekken. Gebruik je mooiste servies, leg een leuk tafelkleed neer en zet wat kaarsen neer. Daarnaast doen bloemen het ook altijd goed op Moederdag!

Aan de slag met je Moederdag ontbijtje

Is de tafel helemaal mooi gedekt? Dan is het tijd om aan de slag te gaan in de keuken. Je kunt het meeste ook al een dag van tevoren klaarmaken, maar het blijft natuurlijk het lekkerste vers. Serveer alles uit op tafel, steek de kaarsjes aan en geniet samen van dit heerlijk Moederdag ontbijtje!