Maak je eigen Moederdag cadeau

Hobby door Maj

Moederdag staat voor de deur en op zondag 12 mei is weer tijd om onze geliefde moeder te verwennen en in het zonnetje te zetten. Om deze dag nog een klein beetje specialer te maken, delen wij een aantal leuke tips om je eigen Moederdag cadeau te maken. Dus, maak jij liever zelf een cadeautje dan dat je deze in de winkel koopt? Dit zijn de leukste cadeaus om zelf te maken voor Moederdag.

1. DIY lipgloss

Het is toch heerlijk om je moeder te verwennen met een zelfgemaakte lipgloss. Het leuke is, alle ingrediënten om deze lipgloss te maken heb je probably al in huis liggen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is Vaseline, honing, een bakje om de lipgloss in te bewaren en een steelpan. De honing zorgt ervoor dat je lippen heerlijk worden verzorgd. Voor de kleur kan je een klein beetje lippenstift toevoegen in een kleur naar keuze, maar dit is geen must.

   

2. Maak zelf gekleurde kaarsen

Maak zelf gekleurde kaarsen met wasco. Met dit cadeau tover je zeker een lach op het gezicht van je mams, want hoe leuk zijn deze vrolijke kaarsen voor in de lente en zomer? Geef er een leuke zelfgemaakte kandelaar bij, pak het geheel leuk in en je moeder is klaar om op Moederdag in het zonnetje gezet te worden!

   

3. Kralen sieraden

Je kunt natuurlijk een armbandje kopen in de winkel, maar hoe persoonlijk en origineel is het om zelf een armbandje te maken? Om het nog leuker te maken, kan je hetzelfde armbandje ook voor jezelf maken in bijvoorbeeld in een ander kleur. Zo zijn jullie door middel van deze moeder dochter armbandjes, altijd aan elkaar verbonden.

   

4. Maak een fotoboek met al jullie herinneringen

Een fotoboek is altijd leuk om te krijgen en om te maken. Het haalt veel herinneringen naar boven, die juist super leuk zijn om fysiek op te slaan. Zo kan je later altijd terugkijken op de mooie momenten samen. Print jouw lievelingsfoto’s uit en plak ze in het boek. Schrijf er lieve tekstjes bij en zet er eventueel datums bij ter herinnering voor later.

   

5. DIY badzout

Heeft je moeder een bad en is ze dol op een selfcare momentje? Dan is dit DIY badzout cadeau perfect voor haar! Je maakt het badzout met zeezout, een etherische olie en optioneel heerlijk geurende bloemblaadjes. Cadeautip: maak van verschillende beauty DIY ideeën een leuk pakketje om te geven. Zo kan ze een hele middag genieten van al jouw zelfgemaakte producten.