Verwijder krassen op je houten meubels door deze lifehack

Life Hacks door Maj

Houten meubels hebben een lange levensduur en worden na een tijdje gebruikt te zijn alleen nog maar mooier. Toch kan het voorkomen dat er krassen zitten op je prachtige houten dressoir of tafel. Wij delen een aantal handige lifehacks om gemakkelijk krassen te verwijderen uit je houten meubels. Thank us later.

1. Met koffie

Koffie komt bij veel lifehacks goed van pas. Ook om je houten tafel op te poetsen is deze lifehack magnifique. Het gaat niet zomaar een versgezet bakje koffie, maar echt om het koffiedik. Meng het koffiedik met een klein beetje water en breng het mengsel aan op de krassen. Wrijf het goed in het hout. Je zult al snel merken dat het koffiedik alle gaatjes en krassen goed opvult.

2. Met gepelde walnoten

Yes, je leest het goed. Met een walnoot kan je jouw houten meubel weer helemaal krasvrij maken. Begin met het pellen van de walnoot en gebruik de eetbare binnenkant om over de krassen op het hout heen te wrijven. De olie die uit de walnoot komt zorgt ervoor dat de kras nauwelijks meer opvalt. Laat de olie 15 minuten intrekken en poets daarna het hout even op. Gegarandeerd niks meer te zien

3. Met extra Virgin Olive Oil

Mix extra vierge olijfolie, oftwel, de meest pure vorm van olijfolie samen met een scheutje witte azijn om het hout weer te laten stralen. Gebruik een doekje om het mengsel aan te brengen op het hout. Zorg ervoor dat het ongeveer tien minuten kan intrekken en verwijder de restjes olijfolie en witte azijn daarna met een doekje. Na dit wondermiddel lijken je houten meubels weer als nieuw!

4. Met wrijfwas

Wrijfwas is perfect om krassen op hout te verwijderen. Het is een natuurlijk product gemaakt uit bijenwas en lijnzaadolie. Gebruik een zacht doekje met de wrijfwas erop en wrijf dit voorzichtig in op het hout. Probeer wel eerst even een klein stukje van het hout uit, het kan namelijk zijn dat het behandelde hout iets donkerder qua kleur wordt. Natuurlijk kan je ook het gehele meubel behandelen met de wrijfwas, zodat het langer mooi blijft.

5. Met een bijwerkstift

Er bestaan speciale bijwerkstiften voor hout om wat meer oppervlakkige krassen te behandelen. Super praktisch om even snel een kras bij te werken. Let wel op dat deze stift meer geschikt is voor kleine krassen die niet al te diep zijn. Ideaal dus om snel even bij te tippen!