Door deze lifehacks heb je nooit meer last van gebarsten eieren
Het is zondagochtend, je hebt zin in een gekookt eitje wanneer je perfect gekookte eitje gebarsten het water uitkomt. Het halve ei is leeggelopen en dat ontspannende zondagsontbijt kan je wel vergeten. Heel vervelend en frustrerend, maar.. Welke.nl heeft 5x hele handige lifehacks om dit probleem voortaan te voorkomen. Bye bye frustratie en hello perfect gekookt eitje!
1. Zachtjes tikken op de eierschaal
De eerste lifehack is stiekem dan ook wel meteen onze favoriet. Om ervoor te zorgen dat je nooit meer last hebt van gebarsten eieren, tik je zachtjes met een theelepel op het ei. Hierdoor breekt het vliesje en kan de schaal niet meer barsten. Ideaal, toch? Nog een pluspunt, want de eierschaal laat super makkelijk los wanneer je het eitje wilt gaan pellen. Dat is nog eens ontspannen een ontbijtje maken.
2.Laat het ei eerst op temperatuur komen
Veel mensen leggen een ei vanuit de koelkast meteen in het kokende water. Laat het ei eerst even buiten de koelkast liggen om op de goede temperatuur te komen, hierdoor gaat het ei veel minder snel barsten. Geloof mij, dit gaat een eyeopener zijn. Oh, en heb je dan toch nog last van gebarsten eieren? Dit kun je allemaal doen met eierschalen. Gebruik een lege eierschaal bijvoorbeeld als mest voor je planten of zorg voor een beetje extra calcium in je zelfgemaakte soep.
3. Vuur laag zetten
Wanneer het water begint te koken, gaat het er vaak vrij wild aan toe in de pan. Als je eitje hierin ligt, stoot deze vaak tegen de randen van de pan aan. Het is beter om het vuur lager te zetten als het water begint te koken. Zo voorkom je dat de eieren barsten door het wilde water.
4. Maak een gaatje in het ei
Voordat je een ei gaat koken is het altijd beter om eerst een gaatje te prikken in de bolle kant van het ei, zodat de hete stoom een uitweg kan zoeken. Prik een gaatje met een satéprikker of een speciale eierprikker. Deze lifehack gaat het koken van eieren zoveel makkelijker maken!
5. Azijn in het water
De laatste handige lifehack is het toevoegen van een beetje azijn aan het water waarin je de eieren kookt. Komt je ei er toch gebarsten uit? No problem, want de azijn zorgt ervoordat dat het eiwit gaat stollen. Hierdoor heb je geen last meer van draden in je water en loopt je ei niet meer zo snel leeg.