Badkamer schoonmaken? Dit zijn 6 handige tips

Life Hacks door Linde

De badkamer schoonmaken is niet een activiteit waar je je vrije tijd graag aan besteed. Toch is het belangrijk om dit regelmatig te doen. Wij hebben zes milieuvriendelijke en handige tips om je badkamer schoon te maken.

Lees ook: Zo vaak moet je jouw badmat wassen

Hoe vaak moet je de badkamer schoonmaken?

Hoe vaak je je badkamer schoonmaakt, is niet bij iedereen hetzelfde. Als je in je eentje woont, hoeft het bijvoorbeeld minder vaak dan bij een groot gezin of als je veel huisgenoten hebt. Wij raden aan je badkamer elke week even goed schoon te maken. Houd bijvoorbeeld elke zondagmiddag een schoonmaak middag. Hierbij maak je de wastafel, je toilet en de vloer schoon. Een grote schoonmaak doe je een keer per maand, hierbij doe je de grotere klussen zoals de voegen schoon maken

Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn doet wonderen voor je vloertegels. Doe wat in een lege spuitfles en spuit het op de tegels in je badkamer. Je laat dit een half uur intrekken en poetst het er vervolgens af, met de zachte kant van je spons. Schoonmaakazijn werkt tegen kalkaanslag. Je krijgt blinkend schone badkamertegels als resultaat.

Douche

Om je douchecabine schoon te maken gebruik je ook azijn. Je doet azijn gemixt met een beetje water in een spuitfles en spuit het op de cabine. Laat dit 15 minuten intrekken en was dit er vervolgens af. Je gebruikt dit ook voor je douchekop. Wil je dit proces zo min mogelijk herhalen? Maak dan na elke douche de cabine droog met een rubberen trekker.

Doucheputje ontstoppen

Je doucheputje ontstoppen met je handen is een vervelend en vies klusje. Je hoeft hiervoor niet per se je handen te gebruiken. Je ontstopt met dit mengsel je doucheputje: 50 gram baking soda met 80 milliliter schoonmaakazijn. Spoel dit door de afvoer en laat het een uur intrekken. Spoel na een uur de leiding schoon met warm water.

Tegelvoegen

Je badkamer voegen maak je makkelijk schoon met baking soda. Meng baking soda en water. De verhoudingen zijn: één deel water en drie delen baking soda. Meng dit goed door elkaar en breng het dan aan in de voegen. Gebruik een tandenborstel om dit makkelijk aan te brengen. Laat de baking soda met water voor 15-30 minuten intrekken. Schrob het vervolgens met een ruw sponsje en was het er daarna af. Door op deze manier te reinigen, krijg je niet alleen schone tegelvoegen, ook vermindert het de geuren. Je maakt je tegelvoegen een keer in de maand schoon.

Spiegel

Je spiegel mag je niet vergeten bij het schoonmaken van je badkamer. Je maakt je badkamerspiegel schoon met een aardappel. Ja dat lees je goed, snij een aardappel doormidden en poets deze over de spiegel. Haal dit er dan af met koud water en je spiegel glanst weer.

Maak alles weer droog

Na je schoonmaak is het belangrijk om alles goed droog te maken. Als je plekken nog nat laat komt er schimmel en kalkaanslag. Dan was je schoonmaakbeurt voor niets en zit je binnen de kortste keren weer te schrobben en boenen.

Bron: brugman.nl hema.nl molenaar.nl elle.com hg.eu/nl Beeld: Pixabay.com