Zo creëer je thuis een fijne werkplek

Wonen door Maj

Wanneer je veel vanuit huis werkt, is het belangrijk om een fijne werkplek te creëren waar je productief bezig kan zijn. Zorg voor een werkplek in een rustige omgeving, in een ruimte waar jij inspiratie uithaalt en je goed kunt concentreren. Om het inrichten van je thuis werkplek makkelijker te maken, geven wij een aantal handige tips!

Een prettige thuis werkplek uitkiezen

Om je beter te kunnen concentreren, is het fijn om thuis in een aparte ruimte te werken. Wanneer de werkdag erop zit, ga je weer terug naar je eigen 'huis' en verlaat je de werkkamer. Zo sluit je het werken goed af van je privé leven en raak je minder snel afgeleid dan wanneer je bijvoorbeeld in de woonkamer aan de eettafel zit te werken. Je bent dan al snel geneigd om andere dingen tussendoor doen, zoals huishoudelijke taken. In je eigen werkkamer ben je productiever, omdat het echt je eigen werkplek is.

Meubilair

Heb je een werkruimte uitgezocht? Dan is het tijd om het meubilair uit te kiezen! Een bureau en een bureaustoel zijn natuurlijk een must voor je werkplek. Ga voor een verstelbare bureaustoel, zodat je altijd een goede houding aanneemt. Tussen het thuiswerken door, is het ook goed om af en toe even te bewegen. Vind je het lastig om dit tussen werk door te doen? Kijk dan eens naar een verstelbaar bureau, waarbij je ook staand kan gaan werken. Dit voorkomt dat je aan het eind van de dag een heel stijf gevoel hebt.

Verder is voldoende opbergruimte in de werkkamer belangrijk om niet te vergeten. Hier kan je namelijk alles wat met werk te maken heeft opbergen. Zo slingert het niet heel het huis rond en laat je wanneer je klaar bent met werken alles achter in de werkkamer. 

Het inrichten van de werkkamer

Nu je al het meubilair hebt uitgezocht, is het tijd om de werkkamer in te richten. Zet je bureau op een praktische plek neer waar voldoende daglicht valt. Daglicht zorgt ervoor dat je energie krijgt en productiever kan werken. Een aantal goede lampen zijn ook belangrijk, denk aan een bureaulamp. Vooral in de winter wordt het snel donker en is het fijn om even een lampje aan te kunnen doen.

Maak het gezellig

Naast alle praktische zaken, wil je het natuurlijk gezellig maken in je werkkamer. Het moet een plek zijn waar jij je ontspannen en relaxed voelt. Zet bijvoorbeeld een aantal planten neer, hang wat leuke posters op en maak het cozy door een geurkaars aan te steken. Zo wordt de werkkamer een hele mooie plek waar jij je fijn voelt.