Slaapkamer make-over: verf de muren in deze kleur

Hobby door Maj

Ben je toe aan iets verfrissends en wil je gaan voor een nieuwe look in je slaapkamer? Probeer dan eens de muren een kleurtje te geven. Door de muren van je slaapkamer te verven geef je een hele andere dimensie aan de kamer. Wij delen een aantal kleuren die perfect zijn om je slaapkamer een make-over mee te geven.

Groen

Groen staat voor rust, doordat we het associëren met de natuur. Het geef een soort oase van ontspanning en dit kleurtje gaat er dan ook zeker voor zorgen dat je relaxed wakker wordt. Om de stijl van de muren door te voeren in de slaapkamer, is het leuk om materialen uit de natuur te halen. Denk aan een kastje van bamboe of een houten bed. Zo trek je de sfeer uit de natuur nog meer door in de slaapkamer.

 

Zeeblauw

Zeeblauw heeft, zoals de naam van de kleur al zegt, ook weer te maken met de natuur. Het geeft een ontspannend effect vanwege de connectie die we leggen met de zee. Kies een pastel blauwe tint of een kleur blauw die niet te fel is. Zo behoud je het kalmerende van de zee. Combineer de zeeblauwe kleur met beige meubels en accessoires om het verder zo rustig mogelijk te houden en echt alleen alle aandacht te trekken naar de zeeblauwe muur.

 

Neutrale kleuren

Neutrale kleuren doen het altijd goed, vooral in de slaapkamer. De slaapkamer dient eigenlijk een plek te zijn waar je kunt ontspannen en tot rust komt. Met neutrale kleuren, zoals beige en wit kan je nooit de plank misslaan. Het is wel leuk om de kamer op te fleuren met wat leuke planten en decoratie, zodat je wel een fijn en warm gevoel bij de kamer hebt.

 

Terracotta

Terracotta is al een tijdje een ware trendkleur op interieurgebied. Ook in 2024 zien we deze spetterende kleur maar al te graag terug op onze slaapkamer muren. Combineer de kleur terracotta met wat mooie aardetinten, zodat je een knusse sfeer creëert.

 

Geel

Geel staat voor vrolijkheid, energie en geluk. De perfecte kleur om je slaapkamer muur mee op te fleuren. In 2024 zien we dan ook heel veel okergeel voorbijkomen, deze is wat tijdlozer dan een fel gele kleur. Zorg voor een mooi geheel in de slaapkamer door okergeel te combineren met beige en bruin. Dit geeft samen een hele relaxede sfeer en dat is wat we willen in de slaapkamer na een lange werkdag.