3x lekkere recepten om zelf ijs te maken

Food door Maj

Wie is er niet gek op een heerlijk bolletje ijs? Eigenlijk kan een lekker ijsje er elk moment van de dag er wel in: als toetje, tussendoortje of wanneer de lente van start gaat en het zonnetje begint te schijnen. Deze zoete snack wordt nog lekkerder van smaak wanneer je het zelf gaat maken. Van stracciatella tot aan citroenijs: wij delen 3x lekkere recepten om zelf ijs te maken.

3x lekkere recepten om zelf ijs te maken

Als je graag zelf ijs maakt, is een zelfbevriezende ijsmachine een goede investering. Het maakt het ijs maken makkelijker en het scheelt enorm veel tijd (geloof ons, het is het waard). Met een goede ijsmachine zet je namelijk binnen no time een heerlijk vers ijsje op tafel. Dit zijn onze favoriete ijs recepten met en zonder de ijsmachine.

Citroenijs

Citroenijs is heerlijk verfrissend in de zomer. Nog een groot voordeel, want voor dit recept heb je maar drie ingrediënten nodig. De drie ingrediënten zijn karnemelk, suiker en citroen. Mix de rasp van de citroen samen met de uitgeperste citroenen, het suiker en de karnemelk. Roer dit even goed door en laat het mengsel voor 30 minuten rustig draaien in de ijsmachine. Heb je geen ijsmachine? Ga dan aan de slag met een staafmixer, totdat het een mooi geheel wordt. Laat het voor 24 uur in de vriezer staan en je ijs is klaar om geserveerd te worden!

   

Aardbeienijs

Binnen 10 minuutjes staat dit heerlijke aardbeien ijsje bij je op tafel. Eén voordeel voor de mensen zonder een ijsmachine, want deze heb je niet nodig voor dit recept. Begin met het wassen van de aarbeien en verwijder de kroontjes. Doe alle aardbeien in een bakje en pureer ze met een staafmixer. Mix nu ook de bloemsuiker en room door het geheel. Doe het mengsel vervolgens in een bakje en zet deze voor minstens 24 uur in de vriezer. Daarna is je aardbeienijs klaar, eetsmakelijk!  

     

Stracciatella ijs 

Een welbekende klassieker onder de ijsjes: stracciatella ijs, oftewel ijs met kleine stukjes chocolade. Klinkt hemels en let us tell you dat is het ook. Je zal denken dat het een ingewikkeld recept is, maar er zijn maar enkele ingrediënten nodig. Ingrediënten die worden gebruikt voor dit recept zijn: suiker, een vanillestokje, slagroom, eieren, pure chocolade en melk. Volg de stappen uit onderstaand recept, gebruik de ijsmachine en geniet van je stracciatella ijs!