5x gezonde detox water recepten

Food door Maj

Op zoek naar een lekker en verfrissend drankje die ook nog eens gezond is? Bekijk dan eens deze 5x gezonde detox water recepten. Net even wat verfrissender dan alleen water en een stuk gezonder dan drankjes waar veel suikers inzitten. Ook een perfect drankje wanneer het zonnetje schijnt! Wij delen onze favoriete recepten.

1. Water met komkommer, citroen, gember en munt

Dit verfrissende drankje zorgt zorgt ervoor dat je lichaam wordt gereinigd en je stofwisseling een boost krijgt. Snijd de komkommer, gember en citroen in plakjes en doe dit in een grote kan of fles met water. Optinioneel kan je de schil van de gember afhalen. Voeg nog wat blaadjes munt toe en je detox water is klaar!

     

2. Detox water met ananas

Wie is er niet dol op ananas? En als het dan ook nog eens super gezond is! Maak dit drankje door water te mixen met ananas, gember en boerenkool. Het drinken van ananas heeft een ontgiftende en immuunversterkende werking. De toegevoegde boerenkool is rijk aan vitamines A, B, C  en K. Verder bevat boerenkool magnesium en calcium. Een heel gezond drankje dat je minstens drie keer per week kan drinken voor een optimaal detox effect.

     

3. Detox water met blauwe bessen

Een hele lekkere combinatie, namelijk water met blauwe bessen, sinaasappel en basilicum. Er zijn weinig voedingsmiddelen die een hogere concentratie antioxidanten bevatten dan blauwe bessen. Ook zijn blauwe bessen een bron van vitamines en bevatten ze veel mineralen. Basilicum zorgt voor een hele fijne kruidige tegenhanger in dit verfrissende drankje en is een erg gezonde toevoeging door de vitamine B2 die zorgt voor een stralende huid en een goede energiestofwisseling.

     

4. Water met gember en citroen

De perfecte ingrediënten die zorgen voor een stralende huid, namelijk gember en citroen! Gember werkt tegen ontstekingen door de vele antioxidanten en helpt bij een goede doorbloeding. Het drinken van citroensap doet ook heel veel goeds voor je huid, doordat er veel vitamine C in citroen zit. Hierdoor is je huid beter bestend tegen ontstekingen en huidveroudering. Dus, gember en citroen: een hele fijne combinatie kan je wel stellen. Resultaat? Een prachtige glowy skin!

     

5. Detox water met kiwi, munt en komkommer.

Kiwi's zijn super gezond, door de hoeveelheid vitamines, vezels, ijzer en magnesium. In combinatie met de munt en komkommer zorgen deze ingrediënten voor een heel lekker detox drankje waar je veel energie van krijgt. Yum!