Deze restaurants in Nederland zijn een must visit als je van Italiaans eten houdt

Food door Maj

Handen omhoog als je ook een groot fan bent van de Italiaanse keuken! Pasta, pizza, bruschetta, caprese, burrata en zo kunnen we nog wel even doorgaan met een aantal heerlijke Italiaanse specialiteiten. Waan je voor één dagje in Italië bij een van de volgende heerlijke Italiaanse restaurants, want deze hotspots in Nederland zijn een must visit als je van Italiaans eten houdt.

1. Merano - Nijmegen

Het Italiaanse pareltje Merano is een ware hotspot in Nijmegen. Het restaurant bevindt zich in de Lange Hezelstraat, waar je bij aankomst de gezellige sfeer al meteen proeft. In de zomer is het heerlijk om buiten op het terras te zitten, maar het is ook zeker een must om het restaurant vanbinnen te bekijken. Zoek een fijn plekje uit en dompel je onder in de uitgebreide menukaart met de lekkerste verse gerechten. Dat wordt een avond om nooit te vergeten, buon appetito!

Meer op Instagram

2. Gusto - Den Bosch

De ambiance en het eten bij Gusto Den Bosch zijn echt een ten out of ten. Het is een Italiaanse lunchroom en trattoria met de lekkerste gerechten. Ga voor een verse panini of een heerlijke plank antipasti. En zoals ze zelf zeggen, Gusto staat voor 'La dolce vita in Bourgondisch Brabant'.

Meer op Instagram

3. Lola - Doetinchem

Voor een momentje waan je jezelf in Italië wanneer je bij de Italian Bar & Kitchen Lola in Doetinchem aan het dineren bent. Lola geeft klassieke Italiaanse gerechten een eigen twist met hun visie op de Italiaanse keuken. En wij kunnen je alvast mededelen, daar komen hele smaakvolle gerechten uit! Naast alle heerlijke Italiaanse gerechten hebben ze ook de allerlekkerste cocktails, zoals de Mi Amore. Eén ding is zeker: dit restaurant is een bezoekje aan Doetinchem waard.

Meer op Instagram

4. Restaurant Vaticano - Zutphen

Restaurant Vaticano in Zutphen wil je zeker op je lijstje van must visit restaurants toevoegen. Je kunt hier terecht voor een uitgebreide lunch, huisgemaakte Italiaanse broodjes of een gezellig diner waar niets te gek is: pasta, pizza, vis en de lekkerste antipasti! Aanrader bij Vaticano? De Spaghetti alle Vongole.

Meer op Instagram

5. Hout - Eindhoven

Bij Hout in Eindhoven vind je overheerlijke Napolitaanse pizza’s met een hele luchtige bodem en de lekkerste toppings! De pizza's zijn met liefde bereid en dat proef je, saluti!

Meer op Instagram