4 leuke musea in Amsterdam die ook leuk zijn voor kinderen

Lifestyle door Claire

Op een regenachtige dag in het weekend lijkt het soms alsof er niks leuks te doen is met de kinderen. Of je moet naar buiten of je zit de hele dag bij Ballorig met allemaal schreeuwende kinderen om je heen. Beiden geen pretje en niet echt dingen waar je kinderen wat van opsteken. Voor deze momenten is een museum een goede oplossing en daar zijn er veel van in Amsterdam. Dit zijn de leukste musea om te bezoeken in Amsterdam waarbij je niet bang hoeft te zijn voor verveelde kinderen.

4 leuke musea:

Lees ook: De leukste musea om te bezoeken in Nederland

1. Eye Filmmuseum

In het EYE museum stap je in de wereld van de film. Je bekijkt er films en er is een permanente tentoonstelling. Voor kinderen is dat laatste een leerzame en leuke plek. Je staat hier voor een green screen, maakt een eigen flipboekje en, als er ruimte is, zit je in één van de mini-bioscoopjes.. De kinderen krijgen bij de kassa een speurtocht waarmee ze door het museumgebouw lopen. Ook zijn er workshops en activiteiten voor families. Niet geheel onbelangrijk: deze permanente tentoonstelling is gratis te bezoeken voor kinderen tot en met 17 jaar. Moet je vanaf Station Amsterdam Centraal komen? Dan neem je de pont, ook dat is al een hele ervaring voor de kinderen!

Meer op Instagram

2. NEMO in Amsterdam

NEMO Science Museum wordt door velen ook wel het ‘aanraakmuseum’ genoemd. Het is het grootste science museum van Nederland voor jong en oud. Op vijf verdiepingen vol tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops ervaren bezoekers hoe bijzonder alledaagse dingen zijn. De kinderen leren over elektriciteit, licht, geluid en zwaartekracht. Ze leren door te doen, mee te maken, mee te kijken, mee te voelen en te luisteren. Precies wat je wil!

Meer op Instagram

3. Wereldmuseum

Wil je dat jouw kinderen meer te weten komen over verschillende culturen en belangrijke thema’s? Dan ben je in het Wereldmuseum op het juiste adres. Dit is hét museum over wereldculturen. Je komt meer te weten over hoe mensen wereldwijd leven en hoe mensen gevormd worden door de wereld. In de speciale tentoonstelling Sabi Suriname wordt er alles verteld wat je wil weten over Suriname. Waarbij je niet alleen dingen kunt bekijken, maar ook doen, voelen en luisteren.

Meer op Instagram

4. Het Stedelijk Museum

Ook in het Stedelijk Museum vervelen kinderen zich niet snel.. Er is een audiotour over vuurvliegje Lux, een wekelijkse Whatsapp-speurtocht te vinden en je maakt er regelmatig je eigen kunst. Zo maak je bijvoorbeeld je eigen mobiel… Helemaal leuk!

Meer op Instagram

Zoals je ziet zijn dit vier leuke musea om heen te gaan met je kids. Niet getreurd, ook zonder kinderen is het natuurlijk mogelijk om deze musea te bezoeken.