5x knutselideeën voor Koningsdag

Hobby door Maj

Het is weer tijd voor een middagje knutselen met de kids en het thema is: Koningsdag. Rood, wit, blauw en oranje zijn de basiskleuren voor deze knutselwerkjes. Leg het tafelkleed maar neer, pak de knutselspullen erbij en aan de slag met 5x knutselideeën voor Koningsdag!

1. Leeuw knutselen

In het teken van Koningsdag gaan we de oranje leeuw knutselen. Wat je hiervoor nodig hebt? Een lege wc-rol, oranje papier, een schaar, gele verf en een zwarte fineliner. Binnen no time heb jij dit prachtige knutselwerkje ter decoratie in je woonkamer staan. Ook nog heel erg leuk om door te trekken naar het EK voetbal. Hup Holland Hup!

  

2. Koningsdag strijkkralen

Maak de leukste figuurtjes van strijkkralen! Denk aan een oranje kroon, de Nederlandse vlag en de oranje leeuw. Je wordt toch helemaal vrolijk van deze leuke Koningsdag figuren? Eet een lekkere oranje tompouce erbij en je bent volledig in de Hollandse sferen.

  

3. Armbandjes maken

Zoek je nog een leuke Koningsdag waardige touch om aan je outfit toe te voegen? Volg dan deze DIY om zelf een rood, wit en blauwe armband te maken. Let wel op dat je de kleintjes niet zonder toezicht met de kralen laat spelen.

  

4. Kroon knutselen

Lang leve de koning, lang leve de koning! Knutsel deze te leuke kroon gemaakt van ijsstokjes. Begin met het verven van de stokjes in rood, wit, blauw en oranje. Daarna ga je de stokjes aan elkaar bevestigen volgens de DIY. Maak de leukste foto's met de zelfgemaakte kroon en geef hem daarna een welverdiend plekje in huis. Hoera!

  

5. Koningsdag slinger

Pimp je woonkamer met deze kleurrijke Koningsdag slinger. Hang hem voor je keukenraam, zodat iedereen die langskomt in de stemming komt voor deze te leuke feestdag! Hoe je de slinger maakt? Knip eerst dunne stroken papier uit in het rood, wit en blauw. Vervolgens ga je deze aan elkaar bevestigen door ze rondom elkaar te lijmen. Kijk vervolgens of je ergens leuke oranje kroontjes kan scoren. Zo niet? Zoek online een leuk patroon en print deze een aantal keren uit. Maak de kroontjes vast aan een touwtje en hang ze aan de slinger. Daar is die dan, je Koningsdag slinger is klaar! Hoe gezellig staat dat? De perfecte decoratie om je huis mee op te fleuren tijdens Koningsdag.