DIY: 4 leuke IKEA hacks

Hobby door Maj

Tover simpele interieuritems van IKEA om in een ware eyecatcher in je huis. Er bestaan heel veel leuke hacks om meubels en decoratie van IKEA te pimpen. Wij delen onze 4 favoriete IKEA hacks, dus... laat het klussen maar beginnen!

IKEA Ivar kast hack

Een hele populaire hack, namelijk de IKEA Ivar hack. Maak van de IKEA Ivar kast een designitem voor in je woonkamer of slaapkamer. Begin met het schroeven van vier pootjes onder de kast. Vervolgens koop je latjes en plak je ze zoals op het voorbeeld met houtlijm vast. Nu is het tijd om de kast te gaan verven in een kleur naar keuze. Eerst even opschuren, in de grondverf zetten en verven maar. Geef de kast een leuk plekje en je IKEA hack is geslaagd!

      

IKEA Blanda Matt serveerschaal hack

Maak van deze Blanda Matt serveerschaal een salontafel. Je hebt vier bamboe Blanda Matt serveerschalen van de IKEA nodig. Lijm twee serveerschalen op elkaar, zodat het een ronde bal wordt. Uiteindelijk worden dit namelijk de poten van de tafel. Vervolgens maak je de 'poten' vast aan het blad van de tafel. Het eindresultaat geeft een Scandinavische en Japandi achtige uitstraling. Verf de tafel in een kleur naar keuze of laat hem in de oorspronkelijke hout-look en je DIY tafel is klaar!

      

IKEA Kallax kast hack

De IKEA Kallax kast kennen we denk ik allemaal wel. Het is een populaire kast die veel mensen in hun woonkamer hebben staan. Wil je de Kallax kast opfleuren en een upgrade geven? Probeer dan eens deze hack uit. Door pootjes onder de kast te bevestigen en een nieuw houten blad erop te maken, geef je de kast een totaal andere uitstraling. Nu is die perfect als mooie TV-meubel of dressoir in je woonkamer. Wij zijn fan van deze super handige IKEA hack!

      

IKEA Blanda Blank serveerschaal hack 

Gebruik de Blanda Blank roestvrij stalen serveerschaal als vuurschaal. Spuit eerst met een verfspuitbus de buiten-en binnenkant van de schaal wit. Vervolgens vul je de schaal met stenen en zet een brander in het midden die je kunt aansteken. Let er wel op dat je de schaal maar voor driekwart vult met stenen en de vuurschaal nooit buiten het zicht laat branden. Super gezellig op een zomeravond wanneer je lekker buiten wilt zitten met een klein vuurtje.