6x tips om Koningsdag bij je thuis te vieren

Lifestyle door Maj

Het is bijna Koningsdag: een dag vol gezelligheid, leuke activiteiten en festivals. Toch kan het zo zijn dat je deze vrije dag juist wilt gebruiken om weer op te laden en even geen zin hebt om de deur uit te gaan. Wij delen 6x tips om Koningsdag bij je thuis te vieren! Van de leukste bordspellen tot aan een gezellige picknick in je achtertuin: het belooft een geweldige en ontspannende Koningsdag te worden.

1. Maak je eigen oranje tompouce

Wie heeft er op Koningsdag geen zin in een smeuïge oranje tompouce? Natuurlijk vers van de pers, want deze ga je op de dag zelf helemaal zelf maken! Duik samen met je gezin, vrienden of gewoon lekker alleen de keuken in en maak er een feestje van. Zet een muziekje aan, pak er een glaasje drinken bij en aan de slag met het maken van de beste oranje tompoucen! Oranje boven...

2. Rommelmarkt voor de deur

Gooi al je verkooptechnieken in de strijd, want het is tijd om een leuke rommelmarkt te organiseren! Wel lekker low key voor je eigen voordeur. Verzamel alles wat je graag wilt verkopen: van kleding tot aan kinderspeelgoed. Maak er een gezellige plek van door een muziekje op te zetten, glaasjes limonade uit te delen en vergeet niet om de buurt uit te nodigen. Wil je het echt intiem houden? Ga dan voor een rommelmarkt in je achtertuin en nodig je familie en vrienden uit om een kijkje te nemen. Hoe gezellig is dat!

3. DIY dagje op Koningsdag

Gebruik je Koningsdag goed door allerlei leuke DIY projecten uit te proberen. Maak bijvoorbeeld mooie onderzetters van klei of ga aan de slag met het maken van je eigen gezichtsserum. Ben je een dagje met de kids? Wees dan creatief met de leukste Koningsdag knutsels! Blijf in het thema Koningsdag en maak een oranje hoed of een zelfgemaakte Nederlandse vlag.

4. Oranje cocktails

Een dagje cocktails drinken is natuurlijk nooit verkeerd en al helemaal niet op Koningsdag. Nodig wat vriendinnen uit en ga aan de slag met het maken van de lekkerste oranje cocktails! Probeer ook eens deze heerlijke tulpencocktail, echt delicious!

5. Spelletjesdag

Organiseer een leuke spelletjesdag, want bij Koningsdag horen de leukste spelletjes! Ga voor een middagje bordspellen of pak het groots aan met oud Hollandse spelletjes, zoals spijkerpoepen en zaklopen.

6. Thuis picknick

Schijnt het zonnetje en is de temperatuur fijn? Tijd om te gaan picknicken! Leg een kleedje neer in je achtertuin, maak wat lekkere hapjes en nodig goed gezelschap uit. Wanneer het slechter weer is, kun je natuurlijk ook gewoon binnenshuis een picknick organiseren. Super gezellig, cosy en om te smullen!