Wat als je huisdier ziek wordt en hulp nodig heeft?

Lifestyle door Djamila

Mensen zijn verplicht om een ziektekostenverzekering af te sluiten, omdat de kosten die een medische behandeling met zich meebrengt, heel hoog kunnen oplopen. Een medische behandeling voor je huisdier is eveneens heel duur en dus is het goed om te weten dat je ook voor je trouwe viervoeter een verzekering kunt afsluiten. Met deze polis kom je nooit voor het duivelse dilemma te staan of je je dier moet laten behandelen of dat je van een behandeling af moet zien, omdat je het geld er simpelweg niet voor hebt. Wij laten je zien wat je kunt verwachten van een verzekering voor je huisdier en waar je deze vandaag nog kunt afsluiten. Je zult zien dat het een fluitje van een cent is om veel risico’s weg te nemen.

Een huisdierenverzekering gaat je heel veel geld besparen 

Als je huisdier ziek wordt, wil je hem de zorg kunnen geven die het nodig heeft. Als je een huisdierenverzekering afsluiten gaat, kun je deze zorg geven want jij betaalt zelf uiteindelijk maar twintig procent van de totale kosten. Anders gezegd: je verzekeraar neemt maar liefst tachtig procent van de kosten voor zijn rekening. Met deze verzekering kun je met je huisdier naar de dierenarts wanneer deze onderzocht moet worden, wanneer het een behandeling nodig heeft of wanneer het een aandoening heeft die aandacht vereist. Je bent vrij om te kiezen waar je je huisdier wilt laten behandelen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je verzekeraar je dwingt om met een vreemde partij in zee te gaan. Jij weet zelf vaak het beste wat goed is voor je huisdier en wat hij nodig heeft. Je verzekeraar snapt dat.

Een verzekering voor je huisdier afsluiten, is zo gedaan 

Heb jij net een jonge pup gekocht? Dan kun je vandaag nog een hondenverzekering afsluiten Univé. Dit is een fluitje van een cent. Het enige wat je hoeft te doen, is even naar de site van deze verzekeraar gaan en daar te kijken naar de huisdierenverzekering. Je polis bestaat uit een basisverzekering en daarnaast kun je nog aanvullende verzekeringen toevoegen. Met de basisverzekering kun je de elementaire zorg laten vergoeden. Let wel, vaccinaties, een sterilisatie of castratie komen voor je eigen rekening. Kijk ook even goed naar het bedrag dat je wilt laten verzekeren. Hoe hoger je dit instelt, hoe minder risico’s je loopt. Heb je echter een buffer achter de hand, dan kun je er ook voor kiezen om een lager bedrag te verzekeren, zodat je ook wat minder betaalt per maand. Check vervolgens de aanvullende verzekeringen even om te zien of je bijvoorbeeld ook een reisverzekering voor je hond wilt afsluiten. Met dit pakket is je hond tot duizend euro verzekerd tegen allerlei ongemakken op reis. Je kunt ook kiezen voor een pakket voor gebitszorg, want ook voor een hond is een gezond gebit van levensbelang. Kijk daarom of deze polis iets voor je is.

Je huisdier wordt ziek; wat moet je nu doen? 

Als je merkt dat je huisdier ziek is, dan kun je gelijk naar de dierenarts gaan. De enige voorwaarde is dat je verzekering al langer dan dertig dagen actief is, je mag namelijk niet een verzekering afsluiten op het moment dat je huisdier al ziek is. Voldoe je aan deze voorwaarde, dan kun je de factuur van de behandeling van je huisdier doorsturen naar je verzekeraar. Deze zal vervolgens zorgen dat alles netjes en snel afgehandeld wordt. Kijk op hun site voor meer informatie. Je kunt ook altijd contact opnemen om advies te vragen.