Ochtend affirmaties om je dag goed mee te beginnen

Lifestyle door Maj

Ochtend affirmaties, je hebt er vast wel eens van gehoord. Het is eigenlijk alles wat we zeggen en denken, alleen dan specifiek in de ochtend. We beginnen de ochtend vaak met negatieve gedachten, zoals 'Ik heb te weinig geslapen' of 'Ik zie heel erg op tegen de werkdag'. Probeer deze gedachten eens om te zetten in positieve affirmaties en je zult al snel merken dat je de dag veel vrolijker start. Wij delen een aantal van onze favoriete ochtend affirmaties om de dag goed mee te beginnen.

Positieve gedachten

Zelfs wanneer je moe en chagrijnig opstaat, kunnen positieve ochtend affirmaties ervoor zorgen dat je vrolijk aan de dag begint. Het is de kunst om je negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten. Het werkt als een soort placebo effect, want je gaat in jezelf en alles wat je denkt geloven. Eerst gaat het even wennen zijn om dit elke ochtend te op te pakken, maar na een tijdje wordt het een mindset en hoef je jezelf steeds minder te overtuigen. De perfecte healthy habit om aan je ochtendroutine toe te voegen, want de eerste momenten in de ochtend bepalen hoe jij je voelt over de gehele dag heen.

Ochtend affirmaties om je dag goed mee te beginnen

  1. Ik voel me goed en zit boordevol energie om de dag door te komen
  2. Ik ben erg dankbaar voor alle lieve mensen om mij heen
  3. Dit wordt een dag vol met nieuwe kansen voor de toekomst
  4. Ik ben erg blij met mijn werk en alle kansen die ik krijg
  5. Ik ben dankbaar dat ik gezond ben
  6. Ik ben een sterke vrouw en niks kan mij stoppen
  7. Vandaag wordt een vrolijke en mooie dag
  8. Ik heb heerlijk geslapen, ben uitgerust en voel me heel energiek
  9. Ik ben super trots op mezelf
  10. Ik ben dankbaar voor mijn eigen plekje, fijne werk en ontbijtje waar ik zo van ga genieten

Zo verwerk je ochtend affirmaties in je routine

Ben je van plan om aan de slag te gaan met positieve ochtend affirmaties? Er zijn verschillende manieren om te starten met deze mindset. Zet bijvoorbeeld de wekker vijf minuutjes eerder om van je ochtend affirmaties echt even een momentje te maken. Wanneer je liever je slaap pakt, is het ook heel relaxed om je ochtend affirmaties onder het opmaken of je ontbijt te uit te oefenen. Zorg er in ieder geval voor dat je deze gedachten continu herhaalt en zelfs hardop uitspreekt. Zo ga je steeds meer in jezelf geloven en er echt een routine van maken om positief te dag te beginnen. Daarna is het de bedoeling dat je ook daadwerkelijk gaat handelen naar de affirmaties en al je gedachten meeneemt door de dag heen.