Gezonde en leuke traktaties voor je jarige kind

Food door Britt

Je kind is bijna jarig. Alvast gefeliciteerd! Dat betekent dat je kind mag trakteren op school, maar wat zijn de leukste traktaties om uit te delen als jarige job? Veel scholen hebben ervoor gekozen dat de kinderen alleen nog maar gezonde traktaties mogen uitdelen. Dat betekent niet dat de traktaties minder leuk worden.

Lees meer: Gezond trakteren? Doe hier inspiratie op en download de flyer vol leuke ideeën

Een schaapje

Deze traktatie is vooral leuk voor de jonge jarige Jobben. Gelukkig voor de ouders zijn deze traktaties snel te maken en zelfs met twee linkerhanden gaat dit jou lukken. Wat heb je nodig? Rijstwafels, boterhamzakjes en uitgeprinte schapenkopjes en schapenpootjes. Stop de rijstwafels in een boterhamzakje en plak het kopje en potjes erop. Klaar is Kees! Super schattig en gezond. Is jouw jarige job geen fan van schaapjes? Kies dan voor iets anders, zoals: Nijntje, een varkentje of een hondje.

Raceauto

Is de jarige Job de nieuwe Max Verstappen en gek op auto’s? Kies dan voor deze leuke en simpele traktatie. Het enige wat je nodig hebt zijn bananen, een stift, vlaggetjes en raceautootjes. Teken met de stift een racebaan, plak het autootje aan het begin van de banaan en steek het vlaggetje in het einde van de banaan. Heel leuk voor de racefans!

Een slang 

Met deze leuke en lekkere slang steelt jouw kind de show. Wat heb je nodig? Satéprikkers, druiven, spekjes, zure matten en eetbare oogjes. Steek de druiven door de satéprikker, vouw het spekje dubbel, maak van een zure mat een tongetje en plak de oogjes op de slangenkop. Is school erg streng omtrent snoep op school? Laat het spekje en de zure mat dan achterwegen en gebruik een lekkere aardbei als slangenkop.

Een ster

Deze traktatie ziet er te schattig uit en is ook nog eens super gezond. Haal de satéprikkers uit de kast en prik hierdoor de blauwe bessen. Haal met een figuurtje sterretjes uit een watermeloen en prik deze op de top. Perfect voor de jarige Jobben die later een fee willen worden.

Een dolfijn 

Deze traktaties vinden de kinderen vast dol fijn. Voor de toekomstige dolfijnentrainers is dit de perfecte traktatie om uit te delen. Snij een snee in het steeltje van de banaan en steek hier een besje tussen. Teken oogjes op de banaan en je dolfijn is af. Stop in een bakje fruit naar keuze en zet de banaan in het bakje. Ze zijn klaar om uit gedeeld te worden. Heel schattig!