5x gezonde drankjes recepten

Food door Maj

Wanneer je de dorst niet gelest krijgt met water, grijpen we vaak naar frisdrank. Het nadeel aan frisdrank is dat het veel suikers bevat. Het is daarom beter om onderzoek te doen naar alternatieven. Denk aan suikervrije limonades en fruitwaters. Lekker, gezond en ook nog eens heel erg verfrissend. Dit zijn 5x gezonde drankjes recepten.

1. Zelfgemaakte limonade met gember, citroen en munt

Deze zelfgemaakte limonade is altijd goed om als voorraad in je koelkast te hebben staan. Gember is super gezond, doordat het werkt tegen ontstekingen en veel antioxidanten bevat. De citroen en munt zijn een frisse tegenhanger voor de pittige gember en maken samen een heel erg lekker verfrissend drankje! Perfect wanneer je buiten in het zonnetje zit en even een momentje voor jezelf wil hebben.

    

2. Fruitwater met komkommer

Fruitwater is heel makkelijk te maken en een hele goede dorstlesser. Wat je nodig hebt voor dit zomerse recept? Komkommer, aardbeien, limoen munt, water en ijsblokjes. Dat wordt genieten!

    

3. Gezonde ijsthee

We kennen allemaal wel de klassieke ijsthee, toch zitten er veel suikers in dit drankje. Maak zelf gezonde ijsthee door witte thee te laten trekken in water en daar later wilde perziken aan toe te voegen. Zo krijg je een vergelijkbare smaak als de welbekende icetea peach. Echt de moeite waard om een keer te proberen!

    

4. Green juice

Wil je echt op de gezonde tour gaan? Probeer dan deze healthy green juice gemaakt van appels, komkommers, boerenkool, citroen en gember. Het fruitige van de appel en citroen verzacht de 'groene' smaak van de komkommer en boerenkool. Dit drankje zit boordevol vitamines en is het perfecte tussendoortje die ook nog eens vullend gevoel geeft. Start je dag met dit lekkere drankje of neem deze rond 3 uur, wanneer je energielevel lager begint te worden en geef jezelf een boost met deze heerlijke green juice!

    

5. Chia limonade

Ooit gehoord van chia zaden door je water mengen? Je weet wel, die chia zaden die je ook door de yoghurt gebruikt. Meng 2 eetlepels chiazaden door een groot glas water en laat dit 15 minuutjes trekken. Voeg wat citroen toe en roer goed door. Het kan eerst een beetje gek aanvoelen qua structuur, daarom is het lekkerder om dit drankje met een rietje te drinken. Waar het goed voor is? Je hebt lang een vullend gevoel in je maag en de chiazaden zitten vol met vezels en vitaminen. Een heel gezond drankje om de dag mee te starten.