Originele ideeën voor je gender reveal

Lifestyle door Kyra

In de Verenigde Staten is een gender reveal al heel normaal. In Nederland is het nog niet zo gebruikelijk. Veel koppels laten en willen het geslacht pas weten als het kindje geboren is. Waarom er geen feest van maken? Nodig al jullie vrienden en familie uit en maak er een speciaal moment van. Hoe? Dit zijn leuke ideeën!

Zo organiseer je een leuke gender reveal

Lees ook: Baby op komst? 6x de leukste ideeën voor een babyshower

Woordzoeker

Woordzoekers kennen we allemaal wel. Je zoekt bepaalde woorden in een mengelmoes van letters. Deze zijn zowel horizontaal als verticaal en diagonaal. In de kranten vinden we ze terug, maar je maakt dit zoekspel ook gemakkelijk zelf! Je hoeft gelukkig deze niet handmatig te maken. Op het internet vind je aardig wat websites die deze taak overnemen. Kies bijvoorbeeld woorden die over jullie relatie gaan. De gasten zoeken dan naar woorden zoals jullie namen, bijzondere gebeurtenissen van de afgelopen tijd en natuurlijk het mogelijk geslacht. Net zoals bij een normale woordzoeker is het doel om het uiteindelijke woord of zin te vinden. Deze is verstopt tussen de woorden die de gast zoekt. Met dit woord of de zin is het mogelijk om het geslacht bekend te maken, of zelfs een naam! Tussen alle woorden vind je dan ‘Onze baby is een meisje’.

Er is ook een andere versie van dit zoekspel die populair is onder ouders. Je zoekt dan eigenlijk naar maar twee woorden, namelijk ‘jongen’ en ‘meisje’. Deze komen meerdere keren terug in de woordzoeker, zoals in de afbeelding hieronder. Degene die het meest voor komt, is dan het antwoord!

Kraslot

Krasloten zijn ook een manier om het geslacht bekend te maken. Bij een kraslot zitten bedragen onder een sticker, die je er letterlijk afkrast. In dit geval is het (helaas) geen geld, maar de mogelijke geslachten! Verzamel bijvoorbeeld drie van dezelfde kleur, zoals roze of blauw, om het geslacht te ontdekken. Hierdoor bouw je bij iedereen gezonde spanning op, want zij willen natuurlijk weten wat het geslacht is!

Cupcakes

Geen zin om dingen te bestellen en ontwerpen? Maak of laat iemand anders cupcakes maken!  De vulling van de cupcakes is dan de kleur van het geslacht, blauw voor jongen en roze voor meisje. Als je het geslacht zelf nog niet wil weten, maar wel voor cupcakes wil gaan, is het bijvoorbeeld mogelijk om een vriend of familielid het te laten regelen. Zij weten dan als enige wat het geslacht is. Wat ook een optie is, is het geslacht te geven aan de bakker. Deze kijkt en maakt de cupcakes op basis van die uitslag. Hopelijk laat die niet teveel informatie los!

Piñata

Laat gasten om en om tegen een piñata slaan. In de piñata zitten dan spullen zoals babykleding, snoepjes en noem maar op in de kleur van het geslacht. Doe het slaan van de piñata in een simpele rij, of maak er een spel bij. Bedenk bijvoorbeeld een quiz over jij en je partner, die de anderen beantwoorden. Zo kom je erachter wie jullie het beste kent, leuk!

Stemmen

Nog leuker is om anderen te laten raden. Maak briefjes waarop zij het geslacht en hun naam opschrijven. Een bord, met aan de ene kant jongen en aan de andere kant meisje, is ook leuk. Gasten plakken dan aan de kant die zij denken dat het is. Laat gasten ook de kleur dragen van het geslacht dat zij denken. Wil je meer raden dan alleen het geslacht? Geen probleem! Laat je familie en vrienden op de gender reveal ook gelijk raden wanneer het kindje op de aarde komt, hoe laat en wat de naam is. Pak alle papiertjes er daarna bij en kijk wie het meeste goed had, of wie het meest dichtbij zat.