Zo organiseer je een voorjaarspicknick

Food door Maj

De zon komt steeds vaker tevoorschijn en de temperaturen stijgen. We krijgen zin om naar buiten te gaan en leuke dingen te ondernemen, maar je hebt niet altijd zin om binnenshuis te blijven of meteen het terras op te gaan. De perfecte oplossing? Gezellig een voorjaarspicknick organiseren. Wij geven je wat handige tips mee!

Bedenk een leuke locatie voor de voorjaarspicknick

Voordat je mensen gaat uitnodigen, is het handig om van tevoren een datum en locatie te bedenken. Het kan een leuk plekje in het park zijn, langs het water, aan het strand of misschien wel in je achtertuin. Check in ieder geval goed of je er mag zitten en of het een leuke plek is om te relaxen. Verder is het ook wel slim om het weerbericht in de gaten te houden, voordat je een datum prikt. Mocht het nou echt slecht weer zijn (hello, Nederland) is het altijd een optie om de picknick naar binnen te halen.

Nodig vrienden en familie uit

Dan is het tijd om iedereen uit te nodigen, want een goed gezelschap maakt een picknick super gezellig! Wil je er echt een een speciaal evenementje van maken? Maak dan met een beetje creativiteit en inspiratie vanuit Pinterest zelf uitnodigingen in Canva. Vergeet niet om de datum, tijd, locatie en dresscode mee te geven. Vervolgens verstuur je deze naar al je vrienden en familie die je wil uitnodigen. Laat de voorbereidingen voor de picknick maar beginnen!

Scoor wat leuke decoratie

Om de picknick extra sfeer te geven en het geheel leuk aan te kleden, is een rondje decoratie scoren wat op de to do list staat. Dingen die een must zijn op het decoratie boodschappenlijstje:

  • Picknickkleed (aantal kleden hangt af van de hoeveelheid personen) 
  • Picknickmand
  • Koeltas
  • (wegwerp) bordjes en bestek 
  • Leuke decoratie, zoals bloemetjes, lichtjes, mandjes voor eten en natuurlijk een muziek boksje (mits het kan qua geluidsoverlast)

Most important: de drankjes en lekkernijen

Dan het allerbelangrijkst: de drankjes en hapjes. Er zijn allerlei verschillende soorten hapjes die perfect zijn om mee te nemen naar een picknick. Zet wat handige recepten op een rij die vooraf gemaakt kunnen worden. Denk aan wrap hapjes, pancakes, caprese salade en een verse fruitsalade.

Naast alle lekkernijen, zijn de drankjes ook een belangrijk onderdeel van de picknick. Maak bijvoorbeeld de lekkerste cocktails en mocktails of ga voor een frisse homemade limonade. Vergeet niet om een zakje ijsklonten mee te nemen, zodat al het drinken goed koud blijft. Doe alles in de picknickmand en dan draait het nog maar om één ding: genieten!