Zo organiseer je een romantisch ontbijtje op bed

Food door Maj

Soms kan een klein gebaar al zoveel betekenen voor iemand. Zijn jij en je partner gezellig een ochtendje vrij samen? Verras je geliefde en breng een romantisch onbijtje op bed. Zo neem je echt even de tijd voor elkaar en start je de ochtend heerlijk met een goed gevulde maag. En zeg nou eerlijk, wie houdt er niet van een lekker ontbijtje op bed? Verse croissants, fruit en een gekookt eitje: zo organiseer je een romantisch ontbijtje op bed.

1. Voorbereidingen voor je ontbijt op bed

Probeer alles een dag van tevoren klaar te zetten, zodat je de ochtend zelf minder te doen hebt en zelf ook lekker kunt ontspannen. Zet alvast een leuk dienblad klaar met bordjes en bestek (op een geheime plek in de kast). Bedenk ook wat je allemaal wilt gaan maken, zodat je de boodschappen de dag ervoor kunt gaan doen en alles al in huis hebt. Dan hoef je op de ochtend zelf alleen nog maar alles op te dienen.

2. Recepten en lekkernijen

Zoek alvast wat recepten uit die je wilt gaan maken. Denk aan scrambled eggs, ultra luchtige pancakes en granola met yoghurt. Natuurlijk kun je het ook heel simpel houden en gewoon lekker een eitje koken, verse broodjes neerleggen en wat vers fruit snijden. Allebei even lekker en net waar jij zin in hebt! Eén ding is zeker, je partner gaat zeker blij zijn met deze leuke verrassing.

3. Versgemaakt sapje

Naast alle lekkernijen, is het ook leuk om zelf een verse smoothie of sapje te maken. Hier vind je allerlei lekkere smoothie recepten, waardoor jullie de ochtend extra gezond starten. Van een fruitsmoothie tot aan een groene smoothie: vitamines bevatten ze zeker!

4. Decoratie

Natuurlijk is het wel zo leuk om je ontbijtje gezellig op te dienen en het feestelijk te maken door decoratie toe te voegen. Leg bijvoorbeeld een leuk bloemetje neer, een kaarsje of een lief handgeschreven briefje voor je geliefde. Zo maak je er echt even een ontspannen momentje van voor jullie twee.

5. Suprise!

Dan is het tijd om je partner te verrassen met het heerlijke uitgebreid ontbijt op bed. Het is wel even een smoesje verzinnen zodra je uit bed gaat, maar dan heb je ook een hele leuke ochtend! Tip: zet je wekker iets eerder, omdat je nog even iets aan 'werk' moet doen. Laat je partner nog even lekker relaxen en kom terug met een ontbijtje. Lekker romantisch genieten samen! Eet smakelijk.