6x de lekkerste springrolls recepten
Springrolls zijn lekker, gezond en super leuk om zelf te maken! Ze worden simpelweg gemaakt door verschillende ingrediënten samen te voegen en op te vouwen in een rijstvel. Een stukje gezonder dus dan een gefrituurde loempia, maar zeker net zo smaakvol! Wij delen 6x de lekkerste springrolls recepten om thuis mee aan de slag te gaan. Yum!
1. Spring rolls met pindasaus
Deze overheerlijke spring rolls eet je met, jawel, pindakaas. Hoe lekker is dat! Vul ze met verse komkommer, wortel, mango, avocado en spinazie. Breng ze op smaak met je zelfgemaakte pindakaas en je hebt de lekkerste spring rolls ever! Het frisse van de mango en wortel in combinatie met de pittige pindasaus: de perfecte samenstelling.
2. Spring rolls met Aziatische kip
Het is ook heel erg lekker om kip aan de spring rolls toe te voegen. Breng de kip op smaak met soja saus, honing en knoflooksaus. Voeg nog wat groentes toe die jij lekker vindt, zoals ui en komkommer. Vouw de spring rolls dicht en genieten maar!
3. Spring rolls met garnalen
Vis is echt heerlijk om toe te voegen aan je spring roll. Garnalen in combinatie met komkommer en peper zorgen echt voor de perfecte spring rolls. Maak er een lekker pindasausje of chilisausje bij om in te dippen en je hebt een goede, voedende maaltijd.
4. Spring rolls met gebakken zalm
Als je van zalm houdt, ga je zeker dol zijn om deze baked salmon spring rolls. Maak er een lekker sausje bij en je hebt een hele gezonde snack. Ook heerlijk om als lunch mee te nemen naar je werk! Leuk om jezelf af en toe te verwennen met een speciale lunch waar je naar uit kan kijken.
5. Spring rolls met zeewier
Het perfecte vegan recept: spring rolls met zeewier, gele paprika, sojabonen, avocado en een sesam dipje. Boordevol voedingsstoffen, koolhydraatarm en lekker crunchy! Hoe je ze maakt? Snijd eerst alle groenten, maak je sesamdipje klaar en maak de rijstvellen nat. Leg deze op een bord en vul ze met de ingrediënten. Dat gaat zeker smullen worden!
6. Tofu spring rolls
Deze tofu spring rolls maak je met (of course) tofu, basilicum, wortel, komkommer, knoflook en voor een frisse toevoeging: munt. Super lekker als je vegetarisch bent en zin hebt in een vernieuwend recept.