Deze apps helpen je bij een gezonde levensstijl

Lifestyle door Maj

Gezonder eten, op tijd naar bed en veel sporten: het kan best lastig zijn om deze levensstijl van de een op de andere dag op te moeten pakken. Je hebt een bepaald patroon ontwikkeld, wat een dagelijkse routine is geworden. Het kan dan heel erg fijn zijn om hulpmiddelen te gebruiken, zodat je concrete doelen kunt stellen en ook gemotiveerd blijft om gezond te leven. Deze apps helpen je bij een gezonde levensstijl!

1. HeadSpace

Kom helemaal tot rust met de app HeadSpace. Met behulp van deze app kan je mediteren, stress verminderen en je mindset verbeteren. Naast al het sporten is het namelijk voor je gezonde levensstijl net zo belangrijk om mentaal rust te hebben. Het is heel goed voor je mental health om jezelf elke dag complimentjes geven en te bedenken waarom je zin hebt in deze dag. Deze healthy habits zorgen dan ook voor een gezonde levensstijl, want wanneer je mentaal happy bent, voel je je fysiek ook veel beter. Ook kan de app je helpen om sneller in de slaap te vallen en een goed slaapritme te vormen. Zo word je wakker met meer energie en haal je genoeg voldoening uit de dag.

2. Workout for Women

Ga je niet graag naar een drukke sportschool, maar heb je wel zin in een intensieve workout? Dan is Workout for Women de perfecte app om te downloaden. Volg de workouts gewoon vanuit je huiskamer. Zet een muziekje aan, leg een sportmatje neer en gaan! De oefeningen worden stap voor stap goed uitgelegd en voorgedaan. Ook zijn er verschillende categorieën en niveaus, zodat je langzaam steeds intensiever kunt sporten. Ideaal als je niet gek bent op de sportschool!

3. Sleep Cycle

Heb je moeite met het vinden van een goed slaapritme? Probeer dan eens de app Sleep Cycle. Voldoende slapen is namelijk heel belangrijk voor een gezonde levensstijl. De app Sleep Cycle monitort je hartslag tijdens het slapen en kan zo de kwaliteit van je slaap beoordelen. Heel erg handig als je een consequent slaapritme wilt creëren, waarbij je elke dag fris wakker wordt.

4. Rise & Thrive 

Rise & Thrive is een app ontwikkeld door Jade Anna en Myron Koops. Jade en Myron zijn twee bekende content creators die zich veel bezig houden met een gezonde levensstijl. De app is een daily journal, waarin je wordt uitgedaagd door verschillende challenges en allerlei persoonlijke doelen stelt. Ook draait de app heel erg om je zelfbewustzijn en worden er elke dag verschillende vragen gesteld.

5. Yuka

De app Yuka helpt heel erg bij het eten van gezonde voeding. Je kunt namelijk de barcode van een product scannen en alle ingrediënten en voedingswaarden bekijken. Zo houd je elke dag overzicht over wat je eet en hoe gezond het daadwerkelijk is. Een heel fijn hulpmiddel als je twijfelt over de gezondheid van sommige producten.