Hierom moet jij samen wandelen tijdens een zakelijke meeting

Lifestyle door Britt

We zitten veel te veel op een dag. Dat is niet alleen ongezond, maar ook slecht voor jouw zakelijke prestaties. Waarom moet jij tijdens de volgende zakelijke meeting een rondje lopen? Lees snel verder.

Lees meer: Deze healthy habits zorgen voor een gezonde levensstijl

Goed voor je gezondheid

Zitten is het nieuwe roken, zeggen ze ook wel. We zitten met z’n alle veel te veel en dat is ongezond. Wist je dat als jij elke dag langer dan drie uur per dag zit, je levensverwachting met ongeveer twee jaar daalt? Zitten tijdens een kantoorbaan is onvermijdelijk, maar kies voor de momenten dat het mogelijk is om te gaan staan of bewegen. Een zakelijk telefoongesprek? Sta even op of loop een rondje. Een zakelijke meeting? Plan een leuke route die past bij de ingeplande tijd en maak een rustige wandeling.

Goed voor je creativiteit

Even je benen strekken is niet alleen lekker, maar het wandelen is ook bevorderlijk voor jouw creativiteit. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat je creativiteit verbetert nadat of tijdens een ommetje. Zoals essayist Henry David Thoreau het mooi zegt: “Wanneer mijn benen beginnen met lopen, beginnen mijn gedachten te stromen.”

Wandelen levert meer energie op

Wandelen levert meer energie op. Dit komt doordat je bloedcirculatie in je lichaam toeneemt als je beweegt en dat levert weer meer energie op. Zie je tegen de zakelijke meeting op? Ga naar buiten en doe hem lopend. Zit jouw kantoor in een groot pand en is het slecht weer? Dan loop je gewoon een half uur rondjes door het pand. Zie je de letters op je computerscherm draaien en heb je geen puf meer? Doe dan het telefoontje wat je moet plegen lopend. Wedden dat als je weer gaat zitten je meer energie hebt?

Zorgt voor een betere relatie met jouw zakelijke connecties 

Samen wandelen tijdens een meeting is niet alleen gunstig voor zaken doen, maar ook voor de relatie tussen jullie. Er is meer ruimte om het ook te hebben over persoonlijke dingen. Onderwerpen die je misschien niet zo snel aan een vergaderruimte tegen elkaar verteld. Op deze manier krijgen jullie een hechtere band, dat is wel zo fijn als jullie met elkaar moeten samenwerken.

Wandelende meetings zijn efficiënter 

Al jaren is het bekend dat wandelend of staand vergaderen efficiënter is. Emeritus, hoogleraar management Allen Bluedorn, concludeerde in 1999 al dat een vergadering 34 procent sneller gaat als je dit staand of wandelend doet, in plaats van zittend aan een vergadertafel. Waarom? Het is eigenlijk heel logisch, mensen komen eerder tot de kern van het verhaal. Als je relaxt zit neem je rustig de tijd en ben je meer afgeleid door je laptop, e-mail of een lekker bakje koffie.

Ben je overtuigd en ga jij de volgende zakelijke meeting lopend doen?