Dit zijn de beste recepten met gember
Gember is super gezond en je ziet het in steeds meer drankjes en gerechten terug. Het heeft een super herkenbare smaak die je sowieso herkent in je eten of drinken. Dit zijn lekkere recepten die je echt aan te raden zijn.
Pompoensoep met gember
Deze heerlijke pompoensoep maak je gemakkelijk zelf. Het is een perfecte soep voor in de herfst, door de warmte en al die heerlijke kruiden. De soep is aan de dikke kant, dus ga er maar van uit dat je na een paar kommen goed vol zit.
Benodigdheden
- Uien
- Verse gember
- Verse pompoen
- Water
- Bleekselderij
- Knoflook
- Rode peper
Zo maak je het
Begin met het snijden van de ui en de selderij. Het is belangrijk dat je deze als eerst bakt, zodat ze veel smaak afgeven en niet hard meer zijn. Bak deze in wat olijfolie, maar doe dit wel alvast in de soeppan. Zo blijven alle smaken in de pan en is er geen kans dat je bepaalde smaken verliest bij het overscheppen. Terwijl de ui en selderij lekker fruiten, snij jij de pompoen in stukjes. Verwijder de draderige binnenkant uit de pompoen voordat je het in stukjes snijd. Bij de rode peper mag het zowel met als zonder zaadlijst. Als jij de soep een lekkere kick wil geven, is het slim om de zaadjes lekker te laten zitten. Schil en rasp de gember en snijd de knoflook in kleine stukjes. Voeg alle gesneden ingrediënten en het water aan de ui en bleekselderij toe. Laat het prutje lekker koken en verander het mengsel in een soep met een staafmixer. Eventueel is het mogelijk om wat room of pompoenzaadjes als garnering aan de soep toe te voegen.
Gemberbier
Nee, gemberbier is geen alcoholisch drankje. Het is een lekkere frisdrank dat je echt een boost geeft. Je koopt gemakkelijk een grote fles in de supermarkt, maar wist je dat je dit ook gemakkelijk zelf maakt? Geen zorgen, wij weten het wel.
Benodigdheden
- Gember
- Citroen
- Rietsuiker
- Water met koolzuur
- Kruidnagel
- Lauw water
Zo maak je het
Begin met het raspen van de gember, het liefst met schil voor het beste resultaat. Pers de citroen en doe de gember, citroen, suiker, kruidnagel en het lauwe water in een kom die je daarna afdekt. Laat het lekker een paar daagjes in de koelkast fermenteren, zodat je een lekkere smaak krijgt. Na die paar dagen haal je de kom uit de koelkast en giet je de inhoud in een gesteriliseerde beugelfles. Terwijl je het mengsel erin giet, houd je een zeef erboven en houd je zoveel mogelijk pulp en andere ingrediënten tegen die niet in het drankje zelf horen. Voeg daarna het koolzuurwater bij het gefermenteerde mengsel en genieten maar.
Gemberkoekjes
Koekjes met gember zijn hartstikke lekker. Kijk maar hoe populair de gingerbread men in de Verenigde Staten zijn. De scouting verkoopt vele gemberkoekjes in dit land. Ook in Nederland zijn er liefhebbers van deze lekkere koekjes. Zo maak je ze.
Benodigdheden
- Gember
- Zelfrijzend bakmeel
- Basterdsuiker
- Zout
- Ahornsiroop
- Ongezouten roomboter
- Gemberpoeder
Zo maak je het
Meng het bakmeel met de basterdsuiker, het zout en het gemberpoeder. Voeg nu de boter aan het mengsel toe. Snijd de gember in kleine stukjes en gooi deze, samen met het ahornsiroop, door het toekomstige beslag. Kneed het lekker met je handen, dus wees niet bang om vieze vingers te krijgen. Door het te kneden met je blote, koude hand krijg je het beste resultaat voor je deeg. Maak van het deeg kleine balletjes en druk ze een beetje plat op de bakplaat. Even laten bakken en je hebt heerlijke gemberkoekjes.
Gembershotje
Ook gembershotjes bevatten geen alcohol. Het is juist precies het tegenovergestelde van een alcoholisch shotje. Een gembershotje geeft je lichaam een boost van energie. Je koopt ze in de winkel, maar zelf maken is super makkelijk en niet duur! Wat het met je lichaam doet? Dat lees je hier.
Benodigdheden
- Gemberwortel
- Citroen
Zo maak je het
Begin met het schoonmaken van je gember. Je wil natuurlijk geen viezigheid in je shotje krijgen. Rasp de gember in grove stukjes. Stop de geraspte gemberwortel samen met citroensap in een blender en blend het goed. Giet het mengsel in een bakje of fles, maar laat het eerst wel door een zeef gaan. Zo heb je geen pump meer in je shotje en gooi je het zo naar achter. Drink niet teveel shotjes, want ze zijn sterker dan je denkt!
Gembernoedels
Dit gerecht is lekker, makkelijk en vult ook nog eens goed. Je hebt het binnen een paar minuten klaar, dus perfect als je net uit werk komt en geen zin hebt in een afhaalgerecht. Deze ingrediënten koop je makkelijk in de winkel, heb je al in huis of leg je in de vriezer.
Benodigdheden
- Gember
- Knoflook
- Woknoedels
- Sojasaus
- Suiker
- Gerookte kipfilet
- Bosui
Zo maak je het
Begin met het roerbakken van de gehakte gember, knoflook en de suiker. Snijd de kipfilet in stukjes en voeg deze samen met de woknoedels en de bosuitjes toe in de wok. Bak het goed in de pan en voeg sojasaus toe voor net wat extra smaak. Soja en gember gaan altijd goed, dus je weet zeker dat het goed komt. Voeg eventueel wat sugarsnaps, broccoli of taugé toe voor een extra bite.