Deze healthy habits zorgen voor een gezonde levensstijl

Lifestyle door Maj

We hebben allemaal onze gewoontes en soms is het lastig om er een nieuwe gewoonte aan toe te voegen. Toch zijn er veel gezonde gewoontes, oftewel healthy habits, die ervoor kunnen zorgen dat je lekkerder in je vel gaat zitten. Wij zetten verschillende healthy habits die zorgen voor een gezonde levensstijl voor je op een rij.

1. Geef jezelf elke dag een compliment

Geef jezelf elke dag een compliment en wees vooral een stukje liever voor jezelf. Het kan een heel doordacht compliment zijn of iets wat gewoon spontaan in je opkomt. Bijvoorbeeld: wat ben je mooi vandaag, super fijn dat het huis goed opgeruimd is, je straalt vandaag echt of wat heb je het goed gedaan op werk. Het gaat erom dat je positiever gaat denken en minder negativiteit toelaat.

2. Regelmaat

Regelmaat is in heel veel opzichten een healthy habit. Een regelmatig slaapritme is bijvoorbeeld heel erg belangrijk. Probeer elke dag minstens 8 uur slaap te pakken, zo kom je de dag vol energie door. Verder is het ook prettig om een soort routine te hebben. Zorg voor vaste eet tijdstippen, zodat je minder gaat snacken en lees elke avond een boek om niet continu op je telefoon te zitten. Hele makkelijke gewoontes die onbewust veel met je lichaam doen.

3. Gezonde snacks

Klinkt niet als iets wat in je routine is verwerkt, maar toch is het pakken van snoepjes en koekjes meer een gewoonte dan je denkt. Eet goede maaltijden in de ochtend, middag en avond. Je gaat dan minder ongezond snacken. Heb je toch zin in een snack? Neem dan wat fruit of een plakje bananenbrood. Het kan heel fijn werken om de dag van tevoren eten te preppen. Als je weinig tijd hebt, heb je anders de neiging om snel iets makkelijks, dus ook vaak ongezonds, te eten. Je hoeft het dan alleen nog maar even op te warmen. Skip verder ook gewoontes als frisdrank, maar zorg er altijd voor dat je een fles water bij je hebt. Je kunt dan makkelijker in de gaten houden hoeveel je drinkt.

4. Bedenk iedere ochtend waarom je zin hebt in de dag

Ga voor een positieve mindset en zeg iedere ochtend hardop tegen jezelf waarom je uitkijkt naar deze dag. Het hoeft niet altijd iets ingewikkelds te zijn, maar simpele dingen zoals een avondwandeling of een lekkere lunch zijn ook al dingen om naaruit te kijken.

5. Voldoende bewegen

Je gaat je echt beter voelen wanneer je voldoende beweegt. Verwerk een uurtje bewegen ook elke dag in je agenda, zodat je geen smoesjes voor jezelf kunt bedenken en het bewegen een gewoonte wordt. Dit kan in de sportschool, maar een lange wandeling doet ook al veel goeds.