Zo zorg je voor een georganiseerde koelkast

Life Hacks door Maj

Je hebt nul overzicht meer over alle producten in je koelkast en het blijft een uitdaging om een product te vinden. Herkenbaar? Tijd om je koelkast eens even helemaal onder handen te nemen! Wij delen verschillende tips om je koelkast netjes te maken met als eindresultaat: een georganiseerde koelkast.

1. Je koelkast opruimen

Haal eerst alle producten uit de koelkast en ga elk product één voor één af. Check de houdbaarheidsdatum, wees kritisch op wat je nou daadwerkelijk gebruikt en maak verschillende groepen: de weggooi (of weggeef) groep en de bewaargroep. Wanneer je alle producten hebt uitgezocht, is het tijd om de koelkast schoon te maken. Maak een sopje, haal een doekje door de koelkast en zorg ervoor dat je alles nog even droog maakt met een doek. Laat de producten nog heel even buiten de koelkast staan, zodat je die straks netjes kunt indelen.

2. Logische indeling

Vervolgens ga je de indeling van je koelkast bedenken. Zorg ervoor dat deze in ieder geval logisch is en je straks weet op welke plank je moet zoeken. Dit maakt het een stukje overzichtelijker voor jezelf. Maak een aparte plank voor sauzen, zet de eieren netjes in het schapje in de deur en zet al het drinken bij elkaar. De beste indeling? Bewaar kazen en vleeswaren zo ver mogelijk van de vriezer af, zodat deze lekker vers blijft. Vlees en vis kunnen dan wel weer prima dichtbij de vriezer worden bewaard. In de groentelade horen natuurlijk groente en fruit en in de deur van je koelkast is kan de temperatuur wat hoger liggen, daarom is het beter om hier bijvoorbeeld drinken te bewaren.

3. Organizers

Koop verschillende organizers en opbergbakjes om alle producten mee in te delen. Denk bijvoorbeeld aan een apart bakje voor de vleeswaren en kazen. Ook kun je in deze bakjes gesneden fruit en groentes bewaren, zodat alles lekker vers blijft. Om het nog georganiseerder te maken, is het een optie de bakjes te labelen zodat je weet wat er in welk bakje zit. Eén ding is zeker: je gaat nooit meer last hebben van verrassingen, zoals beschimmelde potjes in de hoek van je koelkast!

4. Het opgeruimd houden

Nu is het de kunst om je georganiseerde koelkast opgeruimd te houden. Zet alles telkens op de goede plek terug en doe dit ook direct na het boodschappen doen. Zo houd je alles netjes en is het minder werk om het weer op te ruimen. Na een tijdje ga je merken dat het een gewoonte wordt en je alles automatisch op de goede plek terugzet.

Is niet alleen je koelkast, maar ook je beautystash ook een rommeltje? Zo ruim je jouw volledige beautystash op!