Deze activiteiten zijn leuk om te doen tijdens de wandeling

Lifestyle door Kyra

Een wandeling is een gezonde manier van trainen. Het kost niet teveel inspanning, maar je bent toch goed in beweging. Om je conditie op te bouwen is elke dag lopen een goede eerste stap. Ook is frisse lucht goed voor de mentale gezondheid. Klinkt zo’n rondje lopen saai? Probeer dan eens één van deze activiteiten.

Lees ook: 5 manieren om jezelf weer even helemaal op te laden

Geocaching

Geocaching is aardig populair in Nederland. Over de hele wereld maken mensen gebruik van deze schatzoektocht. Iemand verstopt een ‘schat’, zet deze in de app en andere mensen gaan op zoek naar die schat. Het zoeken doe je op basis van GPS en coördinaten. Het is een goede manier om buiten te zijn én met een doel buiten te zijn. De Geocaching app download je gemakkelijk op je telefoon. Helaas krijg je geen toegang tot alle soorten geocaches totdat je een abonnement hebt afgesloten.

Fotografeer de natuur

Tijdens een rondje lopen, kijk je al vaak om je heen, naar de planten en andere natuur. Hoe leuk is het om dit vast te leggen op camera? Veel telefoons hebben goede camera’s om prachtige foto’s mee te schieten. Maak bijvoorbeeld een Instagram pagina aan om al je foto’s op te delen. Bevalt deze hobby je wel? Kijk dan eens naar het investeren in een echte camera. Dat is echt een wereld van verschil. Elke locatie heeft wel mooie dingen, ook al lijkt het op het eerste ogenblik niet.

Praat bij met vrienden

Iedereen heeft tegenwoordig een druk leven. Hoe passen vrienden daar nog tussen? Combineer je dagelijkse rondje lopen met je vrienden en loop elke dag samen een rondje. Zo creëer je de mogelijkheid om bij te kletsen, terwijl je ook nog eens gezond bezig bent. Stop tijdens de wandeling bij een café voor een drankje en wat lekkers. Misschien klinkt elke dag wat veel, dus pas het schema aan naar jullie behoeftes. Eén keer per week samen en de rest alleen is natuurlijk ook een optie.

Brainstorm tijdens de wandeling

Ben je bezig met een project, maar loop je helemaal vast? Tijdens een wandeling hoef je maar met weinig dingen bezig te zijn. Het perfecte moment om je hoofd even helemaal leeg te maken. Even geen stress van werk of andere vlakken. Nu dat je hoofd leeg is, vloeien de ideeën vaak snel binnen. Je haalt inspiratie uit allerlei elementen tijdens het rondje lopen. Noteer al je ideeën in je notities app en ga gelijk aan de slag als je thuis komt. Je zit dan namelijk nog helemaal vol met energie van je wandeling.

Leer een taal

Wat is een beter moment om een taal te leren dan tijdens een rondje om? Veel audioboeken zijn een handige manier om tijdens het lopen een taal te leren. Luister naar een audioboek of podcast in een totaal andere taal om te kijken hoeveel je ervan begrijpt. Daarnaast zijn er ook gewoon audioboeken die je de taal leren. Combineer de audioboeken met het gebruiken van een app, zodat je ook de spelling leert en niet alleen maar het luisteren.

Podcast

Er bestaan zoveel verschillende soorten podcasts, je ziet bijna door de bomen het bos niet meer. Probeer elke wandeling een nieuw genre podcast om er achter te komen wat voor jou een leuke podcast is. Het luisteren van een podcast zorgt ervoor dat je niet teveel met je eigen gedachtes zit en je je lekker focust op andere dingen. Lach je rot of pink een traantje weg. De tijd gaat ook veel sneller als je met je gedachtes ergens anders bent.

Lees ook: Dit is waarom wandelen zo gezond is voor je lichaam