Van deze voedingsmiddelen krijg je een energieboost

Food door Maj

Het beste is om voedingsmiddelen te eten met veel vitamines, hier krijg je namelijk een energieboost van. Van te veel suikers en vetten krijg je een dip, waardoor je lager in je energie gaat zitten gedurende de dag. Probeer altijd gezond en gebalanseerd te eten om fit de dag door te komen. Van deze vijf voedingsmiddelen krijg je een energieboost!

1. Recepten met banaan

Bananen zorgen voor veel energie, doordat er verschillende vitamines inzitten die zorgen voor genoeg brandstof. Verder zitten er veel 'gezonde' suikers in een banaan, die voor energie zorgen. Pas wel op dat je niet te veel bananen eet, want ook fruitsuikers kunnen te veel van het goede worden. Je kunt een banaan als tussendoortje eten, maar er bestaan ook heel veel lekkere recepten met banaan. Denk aan bananenbrood, bananenmuffins en een bananen mug cake.

2. Havermout

Havermout is perfect om de dag mee te starten als ontbijt. Je krijgt namelijk heel veel energie door bananen, door de hoeveelheid vezels die in dit product zitten. Verder zit er ook veel vitamine B in en magnesium, die weer zorgt voor het leveren van energie aan je lichaam. Maak een dag van tevoren overnight oats of kook je havermout samen met wat havermelk en top je ontbijtje af met blauwe bessen en banaan!

3. Noten

Noten zijn super lekker door je yoghurt heen of als snackje tussendoor. Denk aan een mix van amandelen, walnoten en cashewnoten. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, waardoor je gedurende de dag weer fitter wordt. Veel beter om te snacken dan een zakje chips! Let er wel op dat de nootjes ongezout zijn, dit maakt het namelijk weer een stukje ongezonder.

4. Eieren

Eieren bevatten veel proteïne en aminozuren, die zorgen voor energie. Eet een gekookt eitje als tussendoortje of maak lekkere scrambled eggs met avocado. Er bestaan zoveel verschillende recepten met ei, waardoor je veel kunt variëren. Lekker op een broodje, toast of wrap.

5. Hummus

Hummus wordt onder andere gemaakt van kikkererwten, waar je lichaam ontzettend veel energie van krijgt door de koolhydraten en vezels die erin zitten. Je kunt hummus eten op een cracker of wrap als lunch, maar hummus is ook super lekker voor in de avond bij de borrelplank. Je kunt dan dippen met verschillende groentes en crackertjes. Oh, en je kunt deze gezonde smaakmaker ook nog eens zelf maken. Wij delen het recept: zo maak je zelf hummus.