Zo organiseer je een high tea bij je thuis

Food door Maj

Heb je zin om dit weekend iets leuks te organiseren? Wat is er gezelliger dan een high tea met vrienden en familie! Gewoon lekker bij je thuis. Wij delen de beste tips & tricks voor het organiseren van een high tea. Yum.

1. Recepten en lekkernijen uitdenken

Begin met het bedenken van recepten voor de high tea, maak hiervoor een goede mix van hartig en zoet. Denk aan zoetigheid als: scones, macarons, meringue en voor de opvulling van de etagère bonbons. Het kan ook heel lekker zijn om wat healthy zoetigs toe te voegen, zoals bananencake en havermout pancakes. Voor de hartige hapjes kun je bijvoorbeeld sandwhiches, een soepje, mini wraps en avocado toast klaarmaken.

2. Thee klaarzetten

Bedenk ook alvast van tevoren hoe je de thee wil presenteren. Welke smaken wil je schenken en ga je voor verse kruidenthee of theezakjes? Een extra leuke toevoeging naast de smaakjes is wat verse gember, honing en munt. Zo kan er altijd verse thee worden gemaakt.

3. Alle benodigdheden aanschaffen voor de high tea

Schrijf alle benodigde ingrediënten op en kijk ook goed wat je al in huis hebt. Sommige hapjes kun je kant-en-klaar kopen en zijn fijn om de etagère mee op te vullen, zoals bonbons en macarons. Vergeet ook zeker niet het belangrijkste van de high tea, namelijk de thee.

Naast alle boodschappen die moeten worden gekocht, doet de aankleding voor de high tea ook heel veel. Denk aan een etagère om de hapjes te presenteren, mini bestek, kleurrijke bordjes en servetten. Om het extra anno 2024 te maken, is het ook super leuk om naast alle thee een gezond gembershotje erbij te serveren. 

4. Tafel dekken

Nadat je alles in huis hebt gehaald, is het tijd om de tafel te dekken. Dek de tafel met alle bordjes, het bestek, de theesoorten en de servetten. Zet ook alvast de theepotten op tafel, zodat je ongeveer kan inschatten hoeveel ruimte je nog over hebt voor de hapjes. Vergeet niet om het gezellig te maken met kaarsjes en leuke decoratie.

5. Etagères opmaken

Nu de tafel is gedekt, heb je iets meer rust in je hoofd en is het tijd om de hapjes klaar te maken. Serveer alles op de etagère en maak verschillende 'verdiepingen' met zoet en hartig. Het oog wilt ook wat, dus zorg voor een leuke presentatie.

6. Enjoy your time

Vul de theepotten met water en zet deze op tafel neer. Check nog één keer of alles op tafel staat en daarna aan de slag met iets wat even belangrijk is als de lekkere hapjes en thee: genieten van het gezelschap. Enjoy!