6x gezellig samen knutselen met Pasen

Hobby door Maj

Pasen is dé tijd om gezellig samen te komen. Eerst lekker genieten van het paasontbijt en daarna met de kids aan de slag om samen te knutselen en creatief bezig te zijn. Natuurlijk wel met als thema: Pasen. Wij delen 6x inspiratie om samen te knutselen met Pasen.

1. Zelfgemaakte eierdopjes

Met maar een aantal benodigdheden, kun je heel erg creatief zijn. Maak bijvoorbeeld deze te schattige paashaas eierdoppen met de kids! Wees creatief en gebruik allerlei verschillende kleuren. Super leuk om de Paastafel mooi mee aan te kleden. Heb je nog leuke tips nodig om de perfecte brunch te organiseren? Wij delen een aantal tips!

   

2. Kuikentjes knutselen

Kuikentjes zijn een must om te knutselen tijdens Pasen. Ze brengen namelijk veel gezelligheid in huis en ze horen naast alle vrolijke bloemetjes en bijtjes, toch wel zeker bij het thema lente. Dit kuikentje maak je bijvoorbeeld heel gemakkelijk van twee papieren bordjes. Perfect om deze als decoratie tijdens de paasdagen te gebruiken.

   

3. Paaseieren versieren

Een traditie die we ook dit jaar niet kunnen overslaan: paaseieren versieren. Hier vind je allerlei leuke ideeën om paaseieren te schilderen en te decoreren. Vergeet niet om ze eerst te koken, zodat je ze later tijdens de brunch ook gewoon lekker kunt opeten. Hoe gezellig staan al die gekleurde paaseieren? Leef je uit samen met de kids en maak er een mooie DIY paastafel van.

   

4. Paasmandje maken

Om alle geschilderde eieren te decoreren, hebben we een leuk paasmandje nodig en natuurlijk maak je deze ook zelf met behulp van een gezellige DIY. Knutsel zoals in deze DIY een paashaasje op het mandje of ga aan de slag met een ander thema. Kuikentjes en vrolijke lente bloemen zijn bijvoorbeeld ook heel erg schattig om te maken.

   

5. Snoepmandje voor je chocolade eitjes

Tijdens Pasen worden er veel chocolade eitjes gegeten. Wij zijn er dol op, yum! En hoe leuk is het om deze chocolade eitjes te presenteren in dit zelfgemaakte paashaas bakje? Zo zullen ze zeker weten nog lekkerder smaken.

   

6. Paashaas knutselen

De basis om mee te knutselen voor deze DIY is een lege wc-rol en met één simpele lege wc-rol, kun je heel veel mooie dingen knutselen. Zoals deze te leuke paashaasjes gedecoreerd met madeliefjes (om in de lente sferen te blijven). Wij zijn fan!